Jobbsökar-tips! 
Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till i jobbjakten! 
 

Det finns mycket att tänka på för dig som vill ta steget vidare i karriären. Använd gärna checklista här nedanför för att ta dig de första stegen på vägen till ditt nya drömjobb.

Läs hela inlägget »

Att söka jobb är också ett jobb
Skaffa rutiner. Kliv upp i tid. Klä på dig. Gå till ”kontoret” (även om det råkar vara ditt köksbord just nu). Kolla jobbannonser, ring runt och kolla om någon du känner hört om någon som söker.

Läs hela inlägget »

Tänk först – sök sen
Lägg energin på att söka jobb du verkligen vill ha. Skicka inte samma ansökningshandlingar till alla lediga jobb du hittar. Arbetsgivaren märker att du slentriansökt och din ansökan utstrålar nog inte att du brinner för att få det här jobbet. Så börja med att tänka igenom vad du vill – och kan.

Läs hela inlägget »

Ett bra sätt att hitta jobb är att ha koll på nya företag och arbetsgivare som nyetablerar sig i din kommun. Information om detta hittar du ofta i tidningar eller på nätet. Håll utkik i tidiningar, på nätet och i sociala medier. Ring och presentera dig eller skicka en spontanansökan. 

Läs hela inlägget »

Att skicka en spontanansökan kan alla göra. Men vad ska man tänka på innan man skickar den? Här får du några tips som är bra att följa. 

Läs hela inlägget »