Välkommen till
Strömstads Platstorg

Här vill man bo och jobba! 

Med sitt natursköna läge i norra Bohuslän är Strömstads kommun en attraktiv plats att bo på, både hela och delar av året. Det mäktiga Kosterhavet i väster sätter sin prägel på stadsbilden och omgivande kustsamhällen.

                   Huvudpartner

                             Platstorg Plus

Det ska vara enkelt att leva hållbart i
Strömstads kommun.

Kommunen växer och har idag drygt 13 000 invånare. Med våra delårsboende är vi mångdubbelt fler under stora delar av året. Hållbarhet är en utgångspunkt för allt utvecklingsarbete. Vi är diplomerade enligt Fairtrade, en kvalitetsstämpel för kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion.

Miljön är viktig för oss. Vi har antagit målet om att bli en fossiloberoende kommun senast år 2030. Strömstad är också en av Sveriges drygt 100 Ekokommuner, ett kvitto på att vi arbetar för att värna miljön i allt som kommunen planerar och gör. Det ska vara enkelt att leva hållbart i Strömstads kommun.

Huvudpartner
Huvudpartner

Jobba i Strömstads kommun
Strömstads kommun erbjuder meningsfulla jobb där du kan göra skillnad för både invånare och besökare. Som medarbetare bidrar du till kommunens vision om en internationell småstad med livskvalitet, natur och friluftsliv i världsklass! Kommunen växer och har idag drygt 13 000 invånare. Som Strömstads största arbetsgivare kan vi erbjuda goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Vi eftersträvar balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. För att skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö tillämpar Strömstads kommun rökfri arbetstid.

Visste du att det finns 483 jobb i de små företagen i Strömstad?
Och visste du att företagarna i Strömstad tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 37 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Växer småföretagen - växer Strömstad!

Läs rapporten "Företagandet i Sverige – kommun för kommun" 
framtagen av Företagarna. 

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Strömstads Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå vidare med.  

Vill du jobba med oss
Strömstad rankas ofta som en av de kommuner där det startas flest nya företag. Besöksnäringen dominerar, men här finns även kunskapsföretag inom miljöteknik och läkemedel. Läget invid norska gränsen erbjuder ett strategiskt läge för företag, med närhet till storstäder som Oslo och Göteborg.

Bli guldsponsor för Strömstads Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Strömstads Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Strömstads Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Jobbsökar-Tips!

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Arbetsgivare i Strömstad
Här hittar du arbetsgivare i Strömstad! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 


Hitta arbetsgivare >>

Bli silversponsor för Strömstads Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli silversponsor för Strömstads Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Strömstads Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Strömstads Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Veckans nykomlingar! 
Anna och Ebba har bott i Strömstad i 3 månader. "Vi flyttade hit från Göteborg. Strömstads är mycket trevligare än jag från början trodde. Här är lugnt och skönt men ändå mycket att göra.  
Läs artikeln >>

Hört något på stan? 
Har du hört någon "viska" något om ett ledigt jobb? Kanske har du lite "inside information" som du vill dela med dig av? Berätta det för oss, så tipsar vi alla jobbsökare i Strömstads kommun.
Som tack för hjälpen får du en Trisslott. 

Tipsa om Strömstads Platstorg
Tipsa någon du känner om Strömstads Platstorg. 

Vill ditt företag sponsra
Strömstads Platstorg!
 

Visa att du tycker att alla ska ges samma chans att hitta ett jobb i din kommun oavsett erfarenheter, kvalifikationer eller kontaktnät - och missa inte värdefull kompetens i ditt närområde. Bli sponsor!

Är du långtidsarbetslös, nyanländ eller ungdom utan arbete? 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Strömstads Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Enkelt att komma hit och nära till mycket!
Via motorvägen E6, som passerar genom kommunen, nås Oslo på drygt en timme och Göteborg på drygt 1½ timme. Motorväg finns hela vägen till Malmö och Köpenhamn. Strömstad trafikeras även av ett antal kommersiella långfärdsbussar som kör mellan Oslo och Göteborg. Tågtrafik via Bohusbanan och regionala expressbussar kopplar ihop Strömstad med övriga Bohuslän ner till Göteborg. Gränspendeln utgör en värdefull kollektiv förbindelse mellan Strömstad och Oslo. Två färjelinjer mellan Strömstad och Sandefjord väst om Oslo transporterar ca 1, 2 miljoner passagerare varje år. Färjor förbinder också Strömstad med Koster och Kosterhavets nationpark samt med Skärhalden på ögruppen Hvaler i Norge.

Visste du att....
Att Strömstad tillhör de kommuner i landet där det startas flest nya företag. 2016 startades 111 nya företag, det placerar Strömstad på 14e plats vid en jämförelse med alla kommuner i riket sett till antalet nystartade företag i relation till antalet invånare i kommunen.

Var i Strömstad vill du helst jobba? 
Berätta var i Strömstad du helst vill jobba. Har du något favoritföretag? Eller drömmer du om att jobba inom den offentliga sektorn? Motivera gärna varför. 
Var med och rösta fram top 10 - de populäraste arbetsplatserna i Strömstad. 
Du kan vara anonym. 

Några kända profiler från Strömstad
Musikalartisten      Kjell Kraghe
Revyartisten          Git Kraghe
Författaren            Gösta Unefält

Saker att göra efter jobbet!
I Strömstads kommun finns massor att göra och uppleva inom fritid och kultur. Här hittar du badhus, Ishall och flera idrottsanläggningar. Över 150 olika föreningar är aktivt verksamma inom sport, idrott, kultur och andra intresseområden.

Vi som tagit initiativ till Strömstads Platstorg

Huvudpartner: Strömstads kommun

Sponsorer

Bidragsgivare

Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Faöretagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB. 

Här får du veta lite mer om hur det är att
leva och bo i Strömstads kommun
.

Se fler Platstorg i Västra Götaland: