Välkommen till
Munkfors Platstorg

Här vill man bo och jobba! 

Munkfors kommun är beläget i hjärtat av Värmland på ömse sidor om Klarälven. Karlstad ligger ca 45 minuters bilresa bort. De största tätorterna i kommunen är Munkfors och Ransäter, båda har ett rikt kultur, föreningsliv och goda friluftsmöjligheter i en fantastisk natur.

                Huvudpartner

                             Platstorg Plus

Den lilla kommunen med det stora hjärtat. 

Munkfors– Ransäter är den lilla kommunen med det stora hjärtat. Här kan du leva och verka tryggt i en kommun som ständigt strävar framåt. Munkfors kommun är ortens största arbetsgivare. Järnhanteringen har gamla anor och många av de stora företagen i Munkfors kommun arbetar inom stålindustrin än idag. Voestalpine Precision Strip AB som producerar kallvalsat bandstål för leverans över hela världen dominerar tillverkningen, men två andra företag har växt sig starka i Munkfors, Munkfors AB som tillverkar och marknadsför bandsågblad och bandknivar för den globala livsmedels - och träindustrin och Inission AB som är ett elektronikföretag som producerar apparatur och kretskort inom många branscher till många olika kunder runt om i världen. Ett tredje företag som växt sig allt starkare under de senaste åren är Harry Holms AB som tillverkar rostfria trådprodukter inom bl.a. sjukvårdsindustrin.

Huvudpartner
Huvudpartner

Jobba i Munkfors kommun
I Munkfors kommun arbetar cirka 300 tillsvidareanställda medarbetare samt ett antal timanställda. Som medarbetare i Munkfors kommun har du ett mycket viktigt uppdrag - och det är att du gör skillnad för människor varje dag. 
Bli en av oss! Vi söker löpande nya medarbetare som vill vara med i arbetet med att sätta Munkfors kommun på kartan i samtliga verksamheter. Håll utkik efter lediga jobb, för vi kan behöva just din kompetens.

Visste du att det finns 483 jobb i de små företagen i Munkfors?
Och visste du att företagarna i Munkfors tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 37 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Växer småföretagen - växer Munkfors!

Läs rapporten "Företagandet i Sverige – kommun för kommun" 
framtagen av Företagarna. 

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Munkfors Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå vidare med.  

Vill du jobba med oss
I Munkfors kommun arbetar cirka 300 tillsvidareanställda medarbetare samt ett antal timanställda. Som medarbetare i Munkfors kommun har du ett mycket viktigt uppdrag - och det är att du gör skillnad för människor varje dag. Här har man nära till beslut och därmed en större chans att påverka. Munkfors kommun som arbetsgivare har som mål att vara en attraktiv och trygg arbetsgivare som strävar efter ständiga förbättringar och nytänkande.

Bli guldsponsor för Munkfors Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Munkfors Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Munkfors Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Jobbsökar-Tips!

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Arbetsgivare i Munkfors
Här hittar du arbetsgivare i Munkfors! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 


Hitta arbetsgivare >>

Bli silversponsor för Munkfors Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli silversponsor för Munkfors Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Munkfors Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Munkfors Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Veckans nykomlingar! 
Anna och Ebba har bott i Munkfors i 3 månader. "Vi flyttade hit från Göteborg. Munkfors är mycket trevligare än jag från början trodde. Här är lugnt och skönt men ändå mycket att göra.  
Läs artikeln >>

Hört något på stan? 
Har du hört någon "viska" något om ett ledigt jobb? Kanske har du lite "inside information" som du vill dela med dig av? Berätta det för oss, så tipsar vi alla jobbsökare i Munkfors kommun.
Som tack för hjälpen får du en Trisslott. 

Tipsa om Munkfors Platstorg
Tipsa någon du känner om Munkfors Platstorg. 

Vill ditt företag sponsra
Munkfors Platstorg!
 

Visa att du tycker att alla ska ges samma chans att hitta ett jobb i din kommun oavsett erfarenheter, kvalifikationer eller kontaktnät - och missa inte värdefull kompetens i ditt närområde. Bli sponsor!

Är du långtidsarbetslös, nyanländ eller ungdom utan arbete? 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Munkfors Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Enkelt att komma hit 
och nära till mycket!

Munkfors kommun ligger i hjärtat av Värmland nära till Karlstad,Sunne och Kil, därifrån finns knutpunkter för tåg. Värmlandstrafik trafikerar kommunen. Närmaste reguljära flygplats är Hagfors flygplats, som finns 20 kilometer norr om Munkfors. Karlstad flygplats ligger strax söder om Kil, cirka 56 kilometer från Munkfors kommun.

Visste du att....
Munkfors som ort har traditioner inom järnhanteringen sedan 1640-talet då den första stångjärnshammaren togs i bruk. Ett företag som grundats genom många generationers stålhantering är Voestalpine Precision Strip AB. Ett välkänt företag som gör kallvalsat bandstål och exporterar över hela världen. Två andra företag som vuxit sig stora är Munkforssågar och Inission Munkfors AB. Munkfors kommun är största arbetsgivare sett till arbetstillfällen i kommunen. Vi har ett utvecklat och stolt företagsklimat som till stor del beror på god samverkan mellan kommun och företagare - där det alltid är nära till kommunkontakterna. Tydligt, i en mindre kommun, är att den personliga servicen är viktig. Det och företagens samverkan är lite av en röd tråd i Munkfors näringsliv. Här möter man lojalitet och service.

Var i Munkfors vill du helst jobba? 
Berätta var i Munkfors du helst vill jobba. Har du något favoritföretag? Eller drömmer du om att jobba inom den offentliga sektorn? Motivera gärna varför. 
Var med och rösta fram top 10 - de populäraste arbetsplatserna i Munkfors. 
Du kan vara anonym. 

Några kända profiler från Munkfors

Ishockeyspelare             Peter Nordström
Konstnär                         Lars Lerin
Imitatör och komiker       Bosse Parnevik

 

Saker att göra efter jobbet!
Munkfors-Ransäter är fyllt av kultur och tradition, äventyr och roliga aktiviteter. Ta för dig av det som du gillar bäst – de djupa skogarna, musiken, festerna eller Klarälvens lugn. Munkforsen är Klarälvens högsta, naturliga vattenfall med en fallhöjd på 17 meter. Munkforsen hittar man i Bruksparken i Munkfors. På Laxholmen kulturhus får man uppleva en härlig mix av konst. Skulpturer, installationer, olje- eller akrylmålningar. Ransäters hembygdsgård ligger i hjärtat av Värmland, vackert belägen vid Klarälvens strand, och ägs och drivs av den lokala hembygdsföreningen i Ransäter. Hembygdsgården lockar tusentals till den årliga Dragspelsstämman. Man arrangerar även andra stora evenemang under året. Munkfors-Ransäter är en aktiv kommun med många föreningar. Du har alltid nära till aktiviteter – oavsett vad det kan tänkas vara. Fotboll, ishockey, skidåkning, innebandy eller vandring. Ishockey spelas i IFK Munkfors. Möjligheterna är många i Munkfors.

Vi som tagit initiativ till Munkfors Platstorg

Huvudpartner: Munkfors kommun

Sponsorer

Bidragsgivare

Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB. 

Här får du veta lite mer om hur det är att
leva och bo i Munkfors kommun
.

Se fler Platstorg i Värmland:
Munkfors - Arvika - Eda - Filipstad - Forshaga - Grums - Hagfors - Hammarö - Karlstad
- Kil - Kristinehamn - Storfors - Sunne - Säffle - Torsby - Årjäng