Välkommen till
Skurups Platstorg

Här vill man bo och jobba! 

Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd. 

                  Huvudpartner

                      Platstorg Plus +

Välkommen hit!
Tillsammans gör vi skillnad.


Skurups kommun har 15 500 invånare och ligger naturskönt på den skånska sydkusten. Vi bor granne med havet: 1,3 km orörd kuststräcka, mestadels sandstrand. Speciellt stolta är vi över vår skola och det geografiska läget. 30 minuter till Malmö, 20 minuter till Malmö airport, 40 minuter till Copenhagen airport. Ystad bakom knuten. Här lever du det trygga livet på landet, med staden inom bekvämt räckhåll.

Huvudpartner
Huvudpartner

Få ut mer av ditt arbetsliv
Skurups kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Varje dag håller våra drygt 1 200 medarbetare hjulen snurrande. Vi erbjuder dig ett roligt och spännande arbete där du som enskild person har stora möjligheter att påverka. Vi vill att våra medarbetare ska få ut så mycket som möjligt av sitt yrkesliv. Därför erbjuder vi förmåner som inte bara hjälper dig i ditt yrkesutövande utan också sätter en guldkant på tillvaron. Vi vet att det är tack vare varje anställd med sitt yrkeskunnande som vi kan leverera med hög kvalitet till våra uppdragsgivare kommuninvånarna.

Läs mer! 

Visste du att det finns 2 585 jobb i de små företagen i Skurup?
Och visste du att företagarna i Skurup tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 194 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Växer småföretagen - växer Skurup!

Läs rapporten "Företagandet i Sverige – kommun för kommun" 
framtagen av Företagarna. 

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Skurups Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå vidare med.  

Skurup växer och utvecklas
Skurup ligger mitt på sydkusten, strategiskt placerat mellan Malmö och Ystad. Vårt blomstrande näringsliv består av 1 500 företag – en tiondel av invånarna äger och driver ett företag! Här är det nära till allt. Närheten mellan människorna visar sig även i den korta vägen mellan initiativtagare och beslutsfattare. 
Skurup är en magnet för nyetableringar. Nya arbetstillfällen och ett ökande utbud leder till att orten sprudlar av liv. Dragkraften gör att vi bygger 1 800 nya bostäder fram till år 2020. Nya förskolor och skolor finns med i planerna. Här finner du platsen för det goda livet.

Bli guldsponsor för Skurups Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Skurups Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Skurups Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Jobbsökar-Tips!

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Arbetsgivare i Skurup
Här hittar du arbetsgivare i Skurup! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 


Hitta arbetsgivare >>

Bli silversponsor för Skurups Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli silversponsor för Skurups Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Skurups Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Skurups Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Veckans nykomlingar! 
Ann och Jonna har bott i Skurup i 3 månader. "Vi flyttade hit från Örebro. Skurup är mycket trevligare än jag från början trodde. Här är lugnt och skönt men ändå mycket att göra.  
Läs artikeln >>

Hört något på stan? 
Har du hört någon "viska" något om ett ledigt jobb? Kanske har du lite "inside information" som du vill dela med dig av? Berätta det för oss, så tipsar vi alla jobbsökare i Skurup.
Som tack för hjälpen får du en Trisslott. 

Tipsa om Skurups Platstorg
Tipsa någon du känner om Skurups Platstorg. 

Vill ditt företag sponsra
Skurups Platstorg"
 

Visa att du tycker att alla ska ges samma chans att hitta ett jobb i din kommun oavsett erfarenheter, kvalifikationer eller kontaktnät - och missa inte värdefull kompetens i ditt närområde. Bli sponsor!

Är du långtidsarbetslös, nyanländ eller ungdom utan arbete? 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Skurups Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Enkelt att komma hit 
och nära till mycket!

Skurups goda kommunikationer med pågatågstrafik mellan Malmö och Ystad som går varje halvtimme. Det är nära till de båda flygplatserna Sturup och Kastrup, och det finns färjor till Polen och Tyskland från Ystad respektive Trelleborg samt tågförbindelse till Köpenhamn.

Visste du att.......
Skurups kommuns officiella slogan är ”Nils Holgerssons hembygd”. Men idag är det en annan slogan som färdas ut över världen, nämligen ”When in Europe don’t miss Skurup”. Frasen har spritt sig runt hela vårt klot med hjälp av otaliga Skurupsbor och ännu fler klistermärken. Besöker du kommunhuset på gågatan kan du få ett eget klistermärke!

Var i Skurup vill du helst jobba? 
Berätta var i Skurup du helst vill jobba. Har du något favoritföretag? Eller drömmer du om att jobba inom den offentliga sektorn? Motivera gärna varför. 
Var med och rösta fram top 10 - de populäraste arbetsplatserna i Skurup. 
Du kan vara anonym. 

Några kända profiler från Skurup

Konstnär:                               Herman Bunth
Poet:                                      Sara Gilliard
vd-delägare i ABBA-museet: Mattias Hansson
Skådespelare:                       Michael Segerström

Saker att göra efter jobbet!
Skurups kommun bjuder på härliga upplevelser året om i ett vackert kulturlandskap mellan ås och hav. Här hittar du härliga badstränder vid Bingsmarken och Mossbystrand, vackra strövområden, ett böljande kulturlandskap, ett rikt föreningsliv, fina museer och mycket mera.

Vi som tagit initiativ till Skurups Platstorg

Huvudpartner: Skurups kommun

Sponsorer

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Bidragsgivare

Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Faöretagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB. 

Här får du veta lite mer om hur det är att
leva och bo i Skurups kommun
.

Se fler Platstorg i Skåne: 
Trelleborg - Ystad - Höör - Hörby - Perstorp - 
Skurup - Klippan - Burlöv - Bjuv - Bromölla - Båstad - Eslöv - Helsingborg - Hässleholm - Höganäs - Kristianstad - Kävlinge - Landskrona - Lomma - Lund - Malmö - Osby - Sjöbo - Simrishamn - Staffanstorp - Svalöv - Svedala - Tomelilla - Vellinge - Åstorp - Ängelholm - Örkelljunga - Östra Göinge