Välkommen till
Perstorps Platstorg

Här vill man bo och jobba! 

Perstorp är inte bara Skånes minsta kommun utan även möjligheternas kommun med en stark tro på utveckling, modernisering och förnyelse.

                       Huvudpartner

                      Platstorg Plus +

Utveckling, modernisering och förnyelse.

Här bor drygt 7000 personer och de bor i ett naturskönt område i norra Skåne. Terrängen, kuperad med kullar klädda med bokskog, barr- och blandskog samt dammar med rik strand- och vattenvegetation inbjuder till avstressande friluftsaktiviteter av olika slag. De arbetsområden som är vanligast är tillverkning och framställning, vård och omsorg, handel och utbildning.

Huvudpartner
Huvudpartner

Vill Du arbeta på en plats med optimism,
där man satsar och har framåtanda?

Vill Du arbeta på en plats med optimism, där man satsar och har framåtanda? Där saker och ting händer och där Du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Perstorps kommun något för Dig.
Perstorps kommun ligger centralt i norra Skåne och omsluts av en underbar natur som är så påtaglig att Du femhundra meter från stationen befinner Dig i skogsbrynet vid en vacker sjö. Ändå är omvärlden inte långt borta. Du når Malmöregionen på en dryg timme med bil eller tåg, Göteborg på drygt två timmar. Helsingborg och Helsingör ligger inom 40 minuter. Kommunen har drygt 7 000 invånare och ca 560 tillsvidareanställda. 

Visste du att det finns 1 011 jobb i de små företagen i Perstorp?
Och visste du att företagarna i Perstorp tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 68 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Växer småföretagen - växer Perstorp!

Läs rapporten "Företagandet i Sverige – kommun för kommun" 
framtagen av Företagarna. 

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Perstorps Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå vidare med.  

Vill du jobba med oss?
De största arbetsgivarna i kommunen är Perstorps kommun, PERSTORP SPECIALTY CHEMICALS AB, PERSTORP AB, ESAB PERSTORP AB och JOHNSON MATTHEY FORMOX AB. Perstorps 
Industripark har funnits i 130 år och hyser många företag, de flesta sysslar med högteknologisk utveckling och miljöanpassad tillverkning. 

Bli guldsponsor för Perstorps Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Perstorps Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Perstorps Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Jobbsökar-Tips!

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Arbetsgivartorget 
Perstorps kommun

Här hittar du arbetsgivare i Perstorp! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 


Hitta arbetsgivare >>

Bli silversponsor för Perstorps Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli silversponsor för Perstorps Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Perstorps Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Perstorps Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Veckans nykomling! 
Jag har bott på ganska många platser i Sverige. För ett år sedan valde jag att flytta till Perstorps kommun - min syster bor här. Allt gick som på räls. efter 2 månader fick jag ett jobb och efter ytterligare 1 månad fick jag en lägenhet. Här är lugnt och skönt men ändå mycket att göra.  

Läs artikeln >>

Hört något på stan? 
Har du hört någon "viska" något om ett ledigt jobb? Kanske har du lite "inside information" som du vill dela med dig av? Berätta det för oss, så tipsar vi alla jobbsökare i Perstorps kommun.
Som tack för hjälpen får du en Trisslott. 

Tipsa om Perstorps Platstorg
Tipsa någon du känner om Perstorps Platstorg. 

Vill ditt företag sponsra
Perstorps Platstorg!
 

Visa att du tycker att alla ska ges samma chans att hitta ett jobb i din kommun oavsett erfarenheter, kvalifikationer eller kontaktnät - och missa inte värdefull kompetens i ditt närområde. Bli sponsor!
Klicka här >>

Är du långtidsarbetslös, nyanländ
eller ungdom utan arbete?
 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Perstorps Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Enkelt att komma hit och nära till mycket!

Perstorp ligger strategiskt längs med Skånebanan mellan Hässleholm, Kristianstad och Helsingborg. Genom kommunen går också genomfartsvägarna 21, 24 och 108. På gång- och cykelavstånd från centrala Perstorp når man skogar och sjöar. På promenadavstånd från stationen finns ett naturreservat! Flyger gör man antingen med Kullaflyg i Ängelholm eller från Malmö Airport. Centrum är en koncentrerad del av kommunen, där det finns tillgång till grundskolans alla stadier, vuxenutbildning, folkhögskola och gymnasium. Det finns ett kulturutbud som passar både barn och vuxna. Kommunen arbetar aktivt för att erbjuda intressanta aktiviteter inom musik, konst, litteratur, film och teater. Här finns mindre butiker, närhet till parker och lekplatser. Dessutom har man all service på nära håll.

Korta beslutsvägar
Företagsklimatet är mycket gott och de kommunala beslutsvägarna korta. Politiker och tjänstemän är kända i kommunen och verkar nära företagare och invånare. Detta minimerar risken för krångel och innebär att kommunens företrädare strävar efter maximal effektivitet i samspelet med näringslivet. Inom Perstorps kommun finns ca 675 anställda och i Perstorps Industripark samsas nära 2000 personer, främst inom den kvalificerade tillverknings och processindustrin men även serviceföretag finns här. Det är en av södra Sveriges största industriella arbetsplatser som också innefattar Industrigymnasium.

Var i Perstorp vill du helst jobba? 
Berätta var i Perstorp du helst vill jobba. Har du något favoritföretag? Eller drömmer du om att jobba inom den offentliga sektorn? Motivera gärna varför. 
Var med och rösta fram top 10 - de populäraste arbetsplatserna i Perstorp. 
Du kan vara anonym. 

Några kända profiler från Perstorp
Författare                          Artur Lundkvist
Konstnär                           Lennart Aschenbrenner
Grundare Perstorp AB      Familjen Wendt
Dansband                         Donnez
Fotbollsspelare                 Björn Andersson

Saker att göra efter jobbet!
Det finns ett rikt föreningsliv med bland annat fotbolls-
klubb, ryttarförening och andra idrottsföreningar.
Ett brett idrottsintresse finns och vi kan erbjuda många
möjligheter till fritidsaktiviteter. Det finns en fantastisk
golfbana, utomhus- och inomhusbad, strövområden och
vackra Bälingebadet. Plastens Hus är ett trevligt besöksmål
som är Sveriges enda plastmuséum. Dessutom kan du roa
dej med bangolf, bowling och paintball. Matställen finns det
gott om allt från Golfkrogen till pizzerior.

Vi som tagit initiativ till Perstorps Platstorg

Huvudpartner: Perstorps kommun

Sponsorer

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Bidragsgivare

Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Faöretagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB. 

Här får du veta lite mer om hur det är att
leva och bo i Perstorps kommun
.

Se fler Platstorg i Skåne: 
Trelleborg - Ystad - Höör - Hörby - 
Perstorp - Skurup - Klippan - Burlöv - Bjuv - Bromölla - Båstad - Eslöv - Helsingborg - Hässleholm - Höganäs - Kristianstad - Kävlinge - Landskrona - Lomma - Lund - Malmö - Osby - Sjöbo - Simrishamn - Staffanstorp - Svalöv - Svedala - Tomelilla - Vellinge - Åstorp - Ängelholm - Örkelljunga - Östra Göinge