Välkommen till
Hörbys Platstorg

Här vill man bo och jobba! 

Hörby kommun med ca 15 300 invånare ligger mitt i Skånes hjärta med det mesta och det bästa runt hörnet. Hörby är en tätort och centralort i Hörby kommun i Skåne län.

                    Huvudpartner

                      Platstorg Plus +

Folkfest av stora mått

Hörby ligger längs med E22:s sträckning ungefär 35 kilometer nordöst om Lund och 44 kilometer sydväst om Kristianstad. Hörby är en mycket gammal handelsort. Här har funnits mängder av hantverkare, alltifrån smeder, garvare, skräddare, skomakare och mjölnare till hattmakare. Hörby marknad har gamla anor och är än idag en folkfest av stora mått.

Huvudpartner
Huvudpartner

Alltid med medborgaren i centrum
Kommunen erbjuder en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Att arbeta inom Hörby kommun handlar i första hand om att ge service till våra medborgare. Service inom allt från vård och omsorg till parkskötsel och anläggningsarbeten. Vi arbetar aktivt med att vara en god arbetsgivare med bra anställningsvillkor, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter. Vi månar om att ha kvalitet i våra verksamheter och utvecklingsarbete pågår. Vi förväntar oss att alla medarbetare är följsamma till kommunens värdegrund och vi ska alltid arbeta med medborgaren i centrum. Välkommen att höra av dig! 

Läs mer! 

Visste du att det finns 2 728 jobb i de små företagen i Hörby?
Och visste du att företagarna i Hörby tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 195 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Växer småföretagen - växer Hörby!

Läs rapporten "Företagandet i Sverige – kommun för kommun" 
framtagen av Företagarna. 

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Hörbys Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå vidare med.  

Vill du jobba med oss?
Vi som bor eller arbetar i Hörby är mycket stolta över vår vackra och blandade natur. Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i vildmarken och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta. Kommunen erbjuder en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Att arbeta inom Hörby kommun handlar i första hand om att ge service till våra medborgare,alltifrån vård och omsorg till parkskötsel och anläggningsarbeten. I Företagarnas ranking Årets Företagarkommun rankades Hörby kommun på en sammanlagd 18 plats i riket, och blev den näst bästa kommunen i Skåne under 2011. Några av företagen i kommunen: Bil-Månsson, Hörby Bruk, Skånska Lantmännen och Teracom Components.

Bli guldsponsor för Hörbys Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Hörbys Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Hörbys Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Jobbsökar-Tips!

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Arbetsgivare i Hörby kommun
Här hittar du arbetsgivare i Hörby! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 


Hitta arbetsgivare >>

Bli silversponsor för Hörbys Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli silversponsor för Hörbys Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Hörbys Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Hörbys Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Veckans nykomling! 
Jag har bott på ganska många platser i Sverige. För ett år sedan valde jag att flytta till Hörby kommun - min syster bor här. Allt gick som på räls. efter 2 månader fick jag ett jobb och efter ytterligare 1 månad fick jag en lägenhet. Här är lugnt och skönt men ändå mycket att göra.  

Läs artikeln >>

Hört något på stan? 
Har du hört någon "viska" något om ett ledigt jobb? Kanske har du lite "inside information" som du vill dela med dig av? Berätta det för oss, så tipsar vi alla jobbsökare i Hörby kommun.
Som tack för hjälpen får du en Trisslott. 

Tipsa om Hörbys Platstorg
Tipsa någon du känner om Hörbys Platstorg. 

Vill ditt företag sponsra
Hörbys Platstorg!
 

Visa att du tycker att alla ska ges samma chans att hitta ett jobb i din kommun oavsett erfarenheter, kvalifikationer eller kontaktnät - och missa inte värdefull kompetens i ditt närområde. Bli sponsor!

Är du långtidsarbetslös, nyanländ
eller ungdom utan arbete?
 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Hörbys Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Enkelt att komma hit och nära till mycket!
Hörby har mycket bra bussförbindelser med Lund, Malmö samt och Kristianstad. Du når Hörby med buss från Lund på 40 minuter och från Malmö på 49 minuter. Från Kristianstad tar bussfärden till Hörby 46 minuter.

Visste du att.....
Hörby är av tradition en aktiv handelsort. Här finns ett expansivt näringsliv med över 1 000 små och medelstora företag. I tätorten finns över 100 butiker och fackhandlare. Största arbetsgivaren är Hörby kommun som sysselsätter drygt 1400 personer. KLS Ugglarps AB är den största privata arbetsgivaren med 125 anställda.

Var i Hörby vill du helst jobba? 
Berätta var i Hörby du helst vill jobba. Har du något favoritföretag? Eller drömmer du om att jobba inom den offentliga sektorn? Motivera gärna varför. 
Var med och rösta fram top 10 - de populäraste arbetsplatserna i Hörby. 
Du kan vara anonym. 

Några kända profiler från Hörby

Författare&dramatiker         Victoria Benedictsson
Svensk försvarsminister      Janne Nilsson
Handbollsspelare                Sara Holmgren
Konstnär                             Christian Kruse

 

Saker att göra efter jobbet!
Vill du vara aktiv så finns det fina golfbanor eller så kan du bada, fiska eller paddla kanot. Hälsa på de nordiska djuren i djurparken. För den modiga finns det bland annat turridning, skateparker, fallskärmsklubb och trädklättring. Dessutom hittar du allt från bowlinghall, simhall, med både inomhus och utomhusbad fotbollsgolf, sportcenter, vandringsleder, motionsspår,och bibliotek. Shoppa loss i MittSkåne. Ett fantastisk brett utbud för alla shoppingfrälsta.

Vi som tagit initiativ till Hörbys Platstorg

Huvudpartner: Hörby kommun

Sponsorer

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Bidragsgivare

Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Faöretagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB. 

Här får du veta lite mer om hur det är att
leva och bo i Hörby kommun
.

Se fler Platstorg i Skåne: 
Trelleborg - Ystad - Höör - 
Hörby - Perstorp - Skurup - Klippan - Burlöv - Bjuv - Bromölla - Båstad - Eslöv - Helsingborg - Hässleholm - Höganäs - Kristianstad - Kävlinge - Landskrona - Lomma - Lund - Malmö - Osby - Sjöbo - Simrishamn - Staffanstorp - Svalöv - Svedala - Tomelilla - Vellinge - Åstorp - Ängelholm - Örkelljunga - Östra Göinge