Välkommen till
Burlövs Platstorg

Här vill man bo och jobba! 

Burlövs kommun är Sveriges till ytan näst minsta kommun med drygt 17.000 invånare. I Burlöv finns idag många fina boendemiljöer och ett rikt utbud av service – nybyggt bibliotek i Arlövs centrum, Burlövsbadet, med sin bassäng och shopping på Burlöv Center, ett välbesökt köpcentrum. I kommunen finns en av landets första industribyar och idag finns över 1000 företag i kommunen.

                            Huvudpartner

                      Platstorg Plus +

"Gammalt möter nytt" 

Handeln, som är den största branschen i kommunen, skapar många arbetstillfällen och inpendlingen är större än utpendlingen. I Burlövs kommun kan du njuta av milsvid utsikt över den skånska myllan. Här ligger Kronetorps mölla - en gammal holländarekvarn från 1841, med både sommarcafé och festlokal. På Möllegården kultur i Åkarp, finns Charlotte Weibulls samlingar av gamla skånska dräkter och textilier. Med utställningar av olika slag, en hantverksbutik och ett attraktivt kafé vill Möllegården kultur locka gammal som ung till givande kulturupplevelser – allt enligt mottot "gammalt möter nytt".

Huvudpartner
Huvudpartner

Rekryteringsbehov - du behövs!

Burlövs kommun rymmer en mångfald av yrken och arbetsuppgifter. I nuläget finns ca 200 olika yrken att välja bland. De närmaste åren kommer Burlövs kommun att ha ett stort behov av att rekrytera personal inom flera olika yrkesområden. Inom skola och barnomsorg kommer vi att behöva förskollärare och lärare. Socialförvaltningen kommer att behöva undersköterskor, sjuksköterskor och socialsekreterare. Vi kommer även att ha ett stort behov av både gymnasie- och högskoleutbildad administrativ och teknisk personal.
Vi ser gärna dig som vår medarbetare i framtiden. Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om framtidsutsikterna i Burlövs kommun.

Läs mer! 

Visste du att det finns 2 997 jobb i de små företagen i Burlöv?
Och visste du att företagarna i Burlöv tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 155 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Växer småföretagen - växer Burlöv!

Läs rapporten "Företagandet i Sverige – kommun för kommun" 
framtagen av Företagarna. 

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Burlövs Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå vidare med.  

Vill du jobba med oss
Kommunen är den största arbetsgivaren men det finns flera företag som har mer än 100 anställda. För att stimulera nyföretagande och stödja redan etablerade företag har vi ett samarbete med Nyföretagarcentrum Öresund som innebär att kommuninvånare erbjuds kostnadsfri rådgivning för att etablera och utveckla företagande. 

Bli guldsponsor för Burlövs Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Burlövs Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Burlövs Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Jobbsökar-Tips!

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Arbetsgivare i Burlövs kommun
Här hittar du arbetsgivare i Burlövs kommun! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 


Hitta arbetsgivare >>

Bli silversponsor för Burlövs Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli silversponsor för Burlövs Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Burlövs Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Burlövs Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Veckans nykomling! 
Jag har bott på ganska många platser i Sverige. För ett år sedan valde jag att flytta till Burlövs kommun - min syster bor här. Allt gick som på räls. efter 2 månader fick jag ett jobb och efter ytterligare 1 månad fick jag en lägenhet. Här är lugnt och skönt men ändå mycket att göra.  

Läs artikeln >>

Hört något på stan? 
Har du hört någon "viska" något om ett ledigt jobb? Kanske har du lite "inside information" som du vill dela med dig av? Berätta det för oss, så tipsar vi alla jobbsökare i Burlövs kommun.
Som tack för hjälpen får du en Trisslott. 

Tipsa om Burlövs Platstorg
Tipsa någon du känner om Burlövs Platstorg. 

Vill ditt företag sponsra
Burlövs Platstorg?

Visa att du tycker att alla ska ges samma chans att hitta ett jobb i din kommun oavsett erfarenheter, kvalifikationer eller kontaktnät - och missa inte värdefull kompetens i ditt närområde. Bli sponsor!

Är du långtidsarbetslös, nyanländ
eller ungdom utan arbete?
 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Burlövs Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Enkelt att komma hit och nära till mycket!
Burlöv har väl utbyggd kollektivtrafik. Det tar endast drygt 5 minuter till både Lund och Malmö. Burlöv är en pendlingsort där utpendlingen dominerar. I det sammanhanget är även cykelpendlingen till Lund och Malmö betydande. Bra väg- och tågförbindelser och Öresundsbron innebär korta restider till städerna i Skåne och till Köpenhamn. 

En mängd olika arbetsplatser
Kommunen är som i många andra kommuner den störste arbetsgivaren men det finns flera företag som har mer än 100 anställda.
Andra tecken på att vi har ett starkt näringsliv i Burlöv är att vi har en större inpendling av arbetskraft än utpendling och att det varje år etableras ca 80 nya företag till de dryga 1200 redan etablerade.
Handel och logistik, kommunikation, tillverkning och tjänstesektorn är näringsgrenar som är viktiga idag och som kommer att utvecklas i framtiden.

Var i Burlöv vill du helst jobba? 
Berätta var i Burlöv du helst vill jobba. Har du något favoritföretag? Eller drömmer du om att jobba inom den offentliga sektorn? Motivera gärna varför. 
Var med och rösta fram top 10 - de populäraste arbetsplatserna i Burlöv. 
Du kan vara anonym. 

Några kända profiler från Burlöv
artist                      Kal P Dal
komiker                 Robin Paulsson
bordtennis             Marie Lindblad Hegenius
författare               Gull Åkerblom

Saker att göra efter jobbet!
Upptäck det rika kulturutbudet i Burlöv, med Mölle-
gårdens utställningar, nytt huvudbibliotek, konserter,
museer, konst, allsång, revy och föreläsningar.
Gymnastiksalar, fotbolls- och bollplaner, tennis- och
golfbanor, badhus och strövområden det mesta finns
i Burlöv. I vår kommun kan du njuta av milsvid utsikt,
studera och inspireras av skånsk textilhistoria,
gymnastisera i Sveriges kanske äldsta gymnastiksal,
lyssna till en nybyggd kyrkorgel, äta matsäck under en
150-årig kastanj och kanske, om du har tur, möta spöken!

Vi som tagit initiativ till Burlövs Platstorg

Huvudpartner: Burlövs kommun

Sponsorer

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Bidragsgivare

Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Faöretagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB. 

Här får du veta lite mer om hur det är att
leva och bo i Burlövs kommun
.

Se fler Platstorg i Skåne: 
Trelleborg - Ystad - Höör - Hörby - Perstorp - Skurup - Klippan -
Burlöv - Bjuv - Bromölla - Båstad - Eslöv - Helsingborg - Hässleholm - Höganäs - Kristianstad - Kävlinge - Landskrona - Lomma - Lund - Malmö - Osby - Sjöbo - Simrishamn - Staffanstorp - Svalöv - Svedala - Tomelilla - Vellinge - Åstorp - Ängelholm - Örkelljunga - Östra Göinge