Välkommen till
Oxelösunds Platstorg

Här vill man bo och jobba! 

Oxelösund med sina nästan 12.000 invånare ligger vid Östersjöns kust en timme söder om Stockholm. Läget vid havet ger fantastiska möjligheter till havsbad, segling, kajakpaddling och skärgårdsnatur.

Huvudpartner

Platstorg Plus

Här möter det småskaliga det storskaliga. 

Oxelösund är också kontrasternas stad. Här möter det småskaliga det storskaliga. Industri möter natur. Motorväg möter hav. I skärgårdsstaden Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Oxelösunds kommun utsågs av Karriärföretagen till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare 2016

Huvudpartner
Huvudpartner

Hos oss gör du skillnad!
Vi är omkring 900 medarbetare som på olika sätt arbetar med att ge service åt våra kommuninvånare. Oavsett vilket av våra ca 100 olika yrken som skulle passa just dig kan du som väljer att arbeta hos oss vara säker på att du får engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter där du bidrar till att vår kommun växer och utvecklas.
Välkommen att höra av dig till oss! 

Läs mer! 

Visste du att det finns 1 000 jobb i de små företagen i Oxelösund?
Och visste du att företagarna i Oxelösund tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 93 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Växer småföretagen - växer Oxelösund!

Läs rapporten "Företagandet i Sverige – kommun för kommun" 
framtagen av Företagarna. 

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Oxelösunds Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå vidare med.  

Vill du jobba med oss
I Oxelösunds kommun finns över 100 olika yrken. 2016 fanns Oxelösunds kommun med på Topp 50 listan med motiveringen: ”Oxelösunds kommun har på ett framgångsrikt sätt tagit vara på medarbetarnas idéer och kompetens för att driva utvecklingen framåt. Kommunen präglas också av nytänkande och framåtanda vilket tydligt visas genom att kommunen vågar bryta invanda mönster. Oxelösunds kommun utses därmed till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.”

Bli guldsponsor för Oxelösunds Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Oxelösunds Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Oxelösunds Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Skicka spontanansökan

Jobbmöjligheter i Oxelösund

Sök praktik/arbetsträning

Jobbsökar-Tips!

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Arbetsgivare i Oxelösund
Här hittar du arbetsgivare i Oxelösund! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 


Hitta arbetsgivare >>

Bli silversponsor för Oxelösunds Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli silversponsor för Oxelösunds Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Oxelösunds Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Oxelösunds Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Veckans nykomlingar! 
Anna och Ebba har bott i Oxelösund i 3 månader. "Vi flyttade hit från Göteborg. Oxelösund är mycket trevligare än jag från början trodde. Här är lugnt och skönt men ändå mycket att göra.  
Läs artikeln >>

Hört något på stan? 
Har du hört någon "viska" något om ett ledigt jobb? Kanske har du lite "inside information" som du vill dela med dig av? Berätta det för oss, så tipsar vi alla jobbsökare i Oxelösund.
Som tack för hjälpen får du en Trisslott. 

Tipsa om Oxelösunds Platstorg
Tipsa någon du känner om Oxelösunds Platstorg. 

Vill ditt företag sponsra
Oxelösunds Platstorg?
 

Visa att du tycker att alla ska ges samma chans att hitta ett jobb i din kommun oavsett erfarenheter, kvalifikationer eller kontaktnät - och missa inte värdefull kompetens i ditt närområde. Bli sponsor!

Är du långtidsarbetslös, nyanländ eller ungdom utan arbete? 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Oxelösunds Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Enkelt att komma hit och nära till mycket!
Oxelösund har ett mycket bra geografiskt läge. Här möts motorväg, järnväg och djuphamn. Här finns en utmärkt vägförbindelse med motorväg till Nyköping. Till Nyköping är det cirka 10 minuters bilväg och till Stockholm en timme. Avståndet till närmsta flygplats, Skavsta, är cirka 15 km. Från Skavsta når man ett stort antal destinationer på flera håll i Europa.

Visste du att.......
Den största arbetsgivaren i Oxelösund är det högspecialiserade globala stålföretaget SSAB. Här jobbar cirka 2300 personer. I Oxelösunds kommun arbetar drygt 900 personer om man räknar in de kommunala bolagen. Oxelösunds hamn som är ortens tredje största arbetsgivare har knappt 200 anställda. Oxelösunds hamn, som även erbjuder helhetslösningar inom logistik, är en av Östersjöns djupaste. Utöver detta finns cirka 370 små och medelstora företag.

Var i Oxelösund vill du helst jobba? 
Berätta var i Oxelösund du helst vill jobba. Har du något favoritföretag? Eller drömmer du om att jobba inom den offentliga sektorn? Motivera gärna varför. 
Var med och rösta fram top 10 - de populäraste arbetsplatserna i Oxelösund. 
Du kan vara anonym. 

Några kända profiler från Oxelösund

Skådespelare                                Fredrik Gunnarsson
Författare och översättare            Joar Tiberg
Journalist och programledare       Martin Emtenäs
Musiker                                         Rasmus Kellerman

Saker att göra efter jobbet!
Oxelösund har ett rikt och levande kulturliv. Här finns museer, konsert och teaterscener, konstgallerier och ett engagerat föreningsliv. Mitt i Oxelösund ligger allaktivitetshuset Koordinaten som kulturlivets nav med bibliotek, scener, utställningar och kommunens kultur- och fritidsförvaltning under samma tak. I Gamla Oxelösund finns vackra kulturmiljöer där man kan ta en tur längs Kulturstigen och sommartid besöka Skärgårdsmuseet. På Femöre hittar man det spännande Femörefortet som där det ligger nersprängt i berget bjuder besökarna på ett stycke svensk kalla krigshistoria. Vid Strandvägen kan du under sommaren besöka Sjöfartsmuseet med alla dess föremål och samlingar från de sju haven.

Vi som tagit initiativ till Oxelösunds Platstorg

Huvudpartner: Oxelösunds kommun

Sponsorer

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Bidragsgivare

Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Faöretagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB. 

Här får du veta lite mer om hur det är att
leva och bo i Oxelösunds kommun
.

Se fler Platstorg i Södermanland:
Oxelösund - Eskilstuna - Flen - Gnesta - Katrineholm - Nyköping - Strängnäs - Trosa - Vingåker