Välkommen till
Hudiksvalls Platstorg

Här vill man bo och jobba! 

Hudiksvall är en tätort och centralort i Hudiksvalls kommun i Hälsingland, Gävleborgs län. Hudiksvall ligger längs kusten, längst inne i Hudiksvallsfjärden, vid E4:an cirka 80 km söder om Sundsvall och cirka 130 km norr om Gävle. Här finns 10 tätorter och nästan 500 byar, en stad, ett hav och 300 sjöar. En fantastisk kustremsa på 35 mil med underbara havsbad. Det närmaste är bara 10 minuter från stadskärnan och det på cykel!
 

                Huvudpartner

                       Platstorg Plus

En skön blandning av stad & landsbygd,
kust & inland och skog & berg

Gillar du frihetskänslan i att enkelt och snabbt kunna ta dig dit du ska? Då är Hudiksvall stället att bo på. Här finns mängder av närodlat och ekologiskt i din närmiljö. Eftersom kommunen består av en sådan skön blandning av stad & landsbygd, kust & inland och skog & berg finns här fantastiska möjligheter för upplevelser. Många väljer att återvända hit efter kortare eller längre vistelser ute i världen. Hudiksvalls kommun har ett varierat näringsliv med företag som spänner sig från det mesta mellan internationella företag till små enskilda firmor. I juli 2017 fanns det 4340 aktiva företag och organisationer i kommunen. Läs mer: http://www.tillhudiksvall.se

Huvudpartner
Huvudpartner

Jobba i Hudiksvalls kommun
Med 3 300 anställda är Hudiksvalls kommun en stor arbetsplats, faktiskt kommunens största. Vi arbetar med det som är viktigt i människors vardag och det arbete vi utför måste hålla hög kvalitet. Därför jobbar vi hela tiden med utveckling, såväl av personalen som av verksamheten. Det ställs stora krav på den som arbetar i kommunens verksamhet. Först och främst krävs personlig lämplighet och goda yrkeskunskaper och för många arbeten även högskoleutbildning. Att arbeta i offentlig sektor innebär dessutom att svara upp mot krav från brukare, lagstiftning, granskande myndigheter och ibland även media.

Visste du att det finns 6 359 jobb i de små företagen i Hudiksvall?
Och visste du att företagarna i Hudiksvall tillsammans med alla anställda i dessa företag bidrar med 406 miljoner kronor till kommunens skatteintäkter? Växer småföretagen - växer Hudiksvall!

Läs rapporten "Företagandet i Sverige – kommun för kommun" 
framtagen av Företagarna. 

Söker du personal? Lägg upp ditt lediga jobb helt gratis på Hudiksvalls Platstorg!

Lägg in ditt lediga jobb på din kommuns Platstorg. Att publicera ditt lediga jobb är gratis och  ansökningarna tar vi hand om  (om du vill). Vi matchar kandidaterna mot de krav och meriter du satt upp för jobbet. De som har rätt profil skickar vi till dig och du väljer vem du vill gå vidare med.  

Vill du jobba med oss?

Hudiksvalls kommun som arbetsgivare sysselsätter 3.300 personer. Det finns alla typer av arbetsplatser, den största delen finns inom skola, vård och omsorg, där 8 av 10 har sin arbetsplats. Kommunen äger och förvaltar 120 hus till exempel skolor, förskolor, äldreboenden med mera. Där finns en hel del anställda och dessutom så sysselsätter gatu och parkförvaltningen ett antal personer. Landstinget i Gävleborg driver bland annat Hudiksvalls sjukhus och Forsa folkhögskola inom Hudiksvalls kommun. På Forsa folkhögskola bedrivs utbildning inom bland annat fotografi och svenska samt allmänna kurser för att komplettera utbildning från grundskolan eller gymnasiet.
Hudiksvalls kommun är strategiskt placerad mitt mellan Sundsvall och Gävle. Det betyder att det finns en regional arbetsmarknadsregion men stora grupper av kompetens som med intressanta jobb går att locka till Hudiksvalls näringsliv.

Bli guldsponsor för Hudiksvalls Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Hudiksvalls Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli guldsponsor för Hudiksvalls Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Jobbsökar-Tips!

Här får du lite tips som kan vara bra att känna till när du ska söka jobb, skicka spontanansökningar, ansöka om praktik eller arbetsträning och mycket annat. Lycka till med jobbjakten! 

Arbetsgivare i Hudiksvall
Här hittar du arbetsgivare i Hudiksvall! 
Skicka spontanansökningar, fråga om praktik, arbetsträning och exjobb. Lycka till! 


Hitta arbetsgivare >>

Bli silversponsor för Hudiksvalls Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli silversponsor för Hudiksvalls Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Hudiksvalls Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Bli bronssponsor för Hudiksvalls Platstorg
Vill du synas här plus mycket annat? Var med och sponsra din kommuns lokala Platstorg. 

Veckans nykomlingar! 
Anna och Ebba har bott i Hudiksvall i 3 månader. "Vi flyttade hit från Göteborg. Hudiksvall är mycket trevligare än jag från början trodde. Här är lugnt och skönt men ändå mycket att göra.  
Läs artikeln >>

Hört något på stan? 
Har du hört någon "viska" något om ett ledigt jobb? Kanske har du lite "inside information" som du vill dela med dig av? Berätta det för oss, så tipsar vi alla jobbsökare i Hudiksvalls kommun.
Som tack för hjälpen får du en Trisslott. 

Tipsa om Hudiksvalls Platstorg
Tipsa någon du känner om Hudiksvalls Platstorg. 

Vill ditt företag sponsra
Hudiksvalls Platstorg?
 

Visa att du tycker att alla ska ges samma chans att hitta ett jobb i din kommun oavsett erfarenheter, kvalifikationer eller kontaktnät - och missa inte värdefull kompetens i ditt närområde. Bli sponsor!

Är du långtidsarbetslös, nyanländ eller ungdom utan arbete? 

Berätta för oss vad du kan, vad du har gjort, vad du vill göra och lite om vem du är. På Hudiksvalls Platstorg vill vi göra det enklare för alla jobbsökare att komma i kontakt med arbetsgivare i kommunen. Det kan handla om ett jobb, en praktiplats eller arbetsträning. Fyll i formuläret så matchar vi dina kompetenser och erfarneheter med företagens behov. Lycka till! 

Enkelt att komma hit och nära till mycket!
Livet i Hudiksvalls kommun ska vara enkelt och infrastrukturen därmed god. Två stora vägar passerar genom kommunen. Det är E4:an och R84:an. E4:an är dubbelfilig till Hudiksvall söderifrån. R84:an är numera mångas val av resväg till fjällvärlden. Resan mellan Delsbo och Hudiksvall tar ca 25 minuter, Hudiksvall till Sundsvall går på 45-50 minuter. En bilresa till Hudiksvall från Arlanda tar ca 2 timmar och 30 minuter. Från Gävle tar det 1 timme och 20 minuter. Umeå ligger 4 timmars resa från Hudiksvall.
Med bussar åker man enkelt både inom staden och till de närliggande tätorterna och byarna. För de som pendlar finns goda förbindelser. Mitt i centrum av Hudiksvall finns tågstationen. Här passerar all tågtrafik efter Ostkustbanan mellan norra och södra Sverige, så avgångarna är många. Alla tåg stannar på Arlanda. Resan från Arlanda med tåg tar ca 2 timmar och 20 minuter. Gävle och Sundsvall ligger inom 1 timmes restid till Hudiksvall.

Visste du att....
Kommunens största privata arbetsgivare är Iggesund Paperboard. Det är en processindustri som både producerar massa och själva kartongen. Tre branscher är klassade som strategiska utvecklingsområden med stor potential, både vad gäller tillväxt och arbetstillfällen. Dessa är: Informations- och kommunikationsteknik (ICT), Hydraulik och Besöksnäring. I kommunen finns flera företag som jobbar med matproduktion och många erbjuder möjlighet att köpa produkterna lokalt. Dessutom finns Glada Hudik-gymnasiet. De har belönats för sitt arbete genom utmärkelsen Svensk Kvalitet. Här finns även reklambyråer, revisionsbyråer, försäkringsbolag, mäklarfirmor, mediaproduktion, privata läkar- och tandläkarpraktiker, banker, hustillverkare och mycket mycket mer.

Var i Hudiksvall vill du helst jobba? 
Berätta var i Hudiksvall du helst vill jobba. Har du något favoritföretag? Eller drömmer du om att jobba inom den offentliga sektorn? Motivera gärna varför. 
Var med och rösta fram top 10 - de populäraste arbetsplatserna i Hudiksvall. 
Du kan vara anonym. 

Några kända profiler från Hudiksvall

Musiker                                                  Oskar Humlebo (Moto Boy)
Skådespelare                                         Noomi Rapace
Fotbollsspelare                                       Tomas Brolin
Författare, programledare                      Agneta Sjödin
Grundare av Glada Hudik-teatern          Pär Johansson

Saker att göra efter jobbet!
Som kontrast till storstadspulsen så erbjuder Hudiksvall även vackra platser i näst intill obegränsad mängd. Stadsmiljö eller naturen, kommersiella event eller gratisnöjen, butikskedjor eller små fristående affärer, pub eller trädgårdkafé, bilresa eller gångavstånd, med familjen eller polarna, pool eller sjö, träningspass eller aktiv vila - valet är ditt! Upplevelserna är obegränsat många och finns runt omkring dig överallt. 
Eftersom kommunen består av en sådan skön blandning av stad & landsbygd, kust & inland och skog & berg finns här fantastiska möjligheter för upplevelser.
Dessutom finns det lekparker, badhus, badstränder och det ordnas många olika evenemang som följer årstidsväxlingar och högtider. Hudiksvall är känt för att ha ett aktivt uteliv och det speglar sig i utbudet.
Uttrycket “Glada Hudik” kommer ursprungligen från att Hudiksvallsborna hade rykte om sig att vara glada och gästfria och fick ny betydelse under senare delen av århundradet till följd av träpatronernas livliga fester och stadens stora sällskapsliv.

Vi som tagit initiativ till Hudiksvalls Platstorg

Huvudpartner: Hudiksvalls kommun

Sponsorer

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Guld

Silver

Brons

Bidragsgivare

Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Faöretagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB, Företagsnamn AB. 

Här får du veta lite mer om hur det är att
leva och bo i Hudiksvalls kommun
.

Se fler Platstorg i Gävleborg: 
Hudiksvall - Ljusdal - Bollnäs - Gävle - Hofors - Nordanstig - Ockelbo - Ovanåker - Sandviken - Söderhamn