Skolassistent

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Arbetsplatsen
Klippans kommun ligger i det attraktiva och expansiva nordvästra Skåne. Vi växer hela tiden och idag kallar över 17 000 invånare någon del av vår kommun hemma. Att ta sig hit är enkelt, både kollektivt och med bil. Det gör oss till ett smart val. 
Hos oss får du cirka 1500 medarbetare. Tillsammans är det vårt jobb att ge alla kommunmedborgare rätt förutsättningar och möjligheter. Det är så viktigt för oss att vi har gjort det till vår policy: "Klippan – en kommun där vi tillsammans skapar goda förutsättningar att växa upp, leva och verka. Här bor och mår vi bra!" 
Tillsammans med vår värdegrund som är Professionalitet, Engagemang och Öppenhet skapar den grunden till hur vi arbetar och hur vi ser på vår organisation. 
Att våra medarbetare ska trivas är viktigt för oss. Du ska känna att du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner. Därför har vi Förmånsklippan som är en portal full med förmåner för anställda i vår kommun. 
För allas trevnad tillämpar Klippans kommun en rökfri arbetstid. 

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter
Ansvar för elevregister på introduktionsprogrammen samt även personalhandläggare och ekonomiassistent för enheterna Arbetsmarknad och utveckling och Flygteknikcenter. Inom ramen för tjänsten ingår administrativa uppgifter som löpande uppföljning av personal t.ex. handläggning av medarbetare och inom ekonomi ingår hantering av fakturor, budgetarbete, ekonomisk uppföljning och uppföljning av budget. Du ansvarar för elevregistrering på introduktionsprogrammen vilket innebär kontroll på klasslistor, dokumentation kring individuella studieplaner, betygregistrering samt in- och utskrivning av elever. Inom ramen för tjänsten ingår även uppgifter som arkivering av dokumentation och hantering av nationella prov. Receptionsuppgifter som att ta emot besökare, elever och personal som kan behöva service eller hjälp med olika frågor kring verksamheten är andra delar som ingår i tjänsten. 
Klippans gymnasieskolor samarbetar kring de olika administrativa funktionerna för verksamheten. På varje skolenhet sitter administrativa specialister som arbetar eller samarbetar kring olika områden. Du kommer att ingå i teamet och få en möjlighet att utbyta erfarenheter och arbeta med andra specialister inomekonomi, personal, elevregister och information. 

Kvalifikationer
Du har lämplig utbildning inom administration och ekonomi. Relevant eftergymnasial utbildning är en merit. 
Du är trygg med arbete i en digital miljö. Har du dokumenterade kunskaper och erfarenheter av administrativa system för ekonomi, personal och elevregister (gärna extens) är det meriterande. Du har goda kunskaper och förmåga att uttrycka sig väl i det svenska språket, muntligt och särskilt skriftligt. Flerspråkighet välkomnas. 
Du är tydlig i ditt arbete och har god struktur. Du är noggrann och har ordning i ditt arbete. Du kan självständigt planera och balansera de olika delarna i uppdraget. Du kan driva arbetsuppgifter självständigt och är samtidigt en bra lagspelare. 
Du har ett professionellt förhållningssätt och ett mycket gott bemötande. Ditt arbete sker med en positiv atmosfär och du får din omgivning att trivas. Du är flexibel, stresstålig, kan ha flera arbetsuppgifter i gång och ändå möta omgivningen på ett positivt sätt. 
Vi arbetar utifrån en lärande organisation där vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter samt lyfter goda exempel. För ett framgångsrikt arbete krävs god förmåga till samarbete med administrativa kollegor, skolledning, personal, elever och besökare. Därför är du en serviceinriktad person som har lätt för att få människor att känna sig välkomna och trivas. 

Övrigt
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

Tillsättningen av tjänsten kommer att grunda sig på de uppgifter du lämnar, det är därför av största vikt att Du är noggrann när du fyller i Din ansökan. Du söker jobbet genom länken i annonsen. 

Vi arbetar med ett löpande urval i våra tjänster vilket innebär att vi kontaktar och intervjuar kandidater under ansökningstiden. 

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lön
Månadslön,
Omfattning/Varaktighet
Heltid,
Anställning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2019-12-31. Graviditetsvikariat
Antal platser: 1

Kontaktpersoner
Anette Levin , Rektor Introduktionsprogrammen 
Telefon 0435-28677
E-post anette.levin@klippan.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Ansökan
Ange referens: A827692
Sista ansökningsdag: 2018-11-25
Arbetsgivare
Klippans kommun 
Barn- och utbildningsförvaltningen - Verksamhetsområde Frivilliga Skolformer