Familjehemssekreterare

Du har ett bra och professionellt bemötande och kan samarbeta med såväl familjen, kollegor, ledning och andra samarbetsparter och också en förmåga att arbeta självständigt.

Om arbetsplatsen
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. 

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. 
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet. 

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid.

Inom social omsorg finns myndighetsutövning. öppenvårdsinsatser, stödboende och familjevård för barn och unga och deras familjer. Till individ och familj hör även försörjningsstöd, arbetsmarknaden, missbruksvård, vuxenöppenvårdsinsatser och myndigheten för funktionsvariationer.

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare arbetar du i en familjehemsgrupp som innefattar familjehemssekreterare och barnsekreterare. Gruppen arbetar på uppdrag från socialsekreterare att hitta lämpliga familjehem för placering av barn och ungdomar samt att följa upp vården av de placerade barnen enligt Sol och LVU. Du kommer att tillsammans med dina kollegor rekrytera, utreda, handleda våra familjehem.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning. Du ska ha goda kunskaper om barn och ungas utveckling och behov samt erfarenhet av arbete med barn och deras familjer. Erfarenhet av arbete med familjehemsvård och placerade barn är en merit. Om du har utbildning i Kälvestens intervjumetod samt " Ett hem att växa" är också mycket meriterande. 

Körkort är ett krav.

Du är uppdaterad i gällande lagstiftning, har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tycker om att vara med i utvecklingsarbete. Stor vikt läggs på personlig lämplighet till uppdraget.

Anställningens omfattning
Tillträde:   2019-02-01
Senast på tillträdesdag eller enligt överenskommelse
Urval kommer att ske fortlöpande och därför kan intervjuer och rekrytering bli aktuellt innan sista ansökningstiden löpt ut.
Tillsvidare.
Referensnummer:   375.18
Individuell lönesättning
Arbetstid: Dagtid.
 

Kontaktpersoner
Katarina Svensson
Tf enhetschef 0709477244 katarina.svensson@ystad.se
Josefin Hallgren
Enhetschef 0411-577357 josefin.hallgren@ystad.se

Övrigt
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen. 

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.