Undersköterska sökes till Lyktan

Lyktans gruppboende är riktat till personer med demenssjukdom och det finns 18 lägenheter fördelat på 2 enheter. Från Lyktan har man promenadavstånd till centrum och Sandskogen med sin fina natur. Boendet har gemensamt kök och vardagsrum på varje plan samt gemensam liten trädgård på första plan. Frukost och kvällsmat tillagas på enheterna, middagarna beställs från Väderleksvägens restaurang.

Om arbetsplatsen
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. 

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet. 

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid. 

Arbetsuppgifter
Lyktan söker nu nya kollegor till två tjänster på 70% respektive 75%.

Som undersköterska i Ystads kommun arbetar du enligt socialtjänstlagen med att bevara och utveckla brukarens egna resurser utifrån ett salutogent synsätt. De biståndsbedömda insatserna består av personlig omvårdnad, städ, måltidsinsatser, ledsagning etc. samt HSL-delegerade arbetsuppgifter så som läkemedelshandräckning. Du ska bidra till att skapa en trivsam atmosfär för brukarna. Gemensamma aktiviteter anordnas dagligen och du är en viktig länk för att göra utbudet attraktivt. Ensamarbete förekommer och likaså tunga lyft.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är undersköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. Vi söker dig som har ett genuint intresse av omvårdnadsarbete och vill bli en av oss som arbetar för en meningsfull vardag för de boende på Lyktans gruppboende. Du ska ha en professionell inställning, vara lyhörd, ansvarstagande och serviceinriktad. Du har lätt för kommunicera och samarbeta samt ser utveckling och nya förutsättningar som en positiv utmaning. Du behärskar det svenska språket väl både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Tillträde:   2019-01-07
Rekryteringen sker löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
70%-75%
Tillsvidare.
Referensnummer:   373.18
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema.
4-veckorsschema med arbete varannan helg.
Antal tjänster: 2

Kontaktperson
Liisa Laakso
Enhetschef Lyktan 0411-57 81 08liisa.laakso@ystad.se

Facklig företrädare
Kommunal
0411- 57 76 07 sydost.ystad.skane@kommunal.se

Övrigt
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen. 

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.