Stödpedagog/Stödassistent

Avdelning för Funktionsnedsättning och Socialpsykiatri (FoS) söker en medarbetare till vår Dagliga verksamhet/Sysselsättning. 
I arbetet som stödpedagog/stödassistent ger du insatser till deltagare i vuxen ålder med olika funktionsnedsättningar. 

Om arbetsplatsen
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. 

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. 
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet. 

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid. 

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta både självständigt och i grupp. Du utför ditt uppdrag under stort ansvar. Vi arbetar utifrån Tydliggörande pedagogik och Låg-affektivt bemötande. 

Sedvanliga arbetsuppgifter är att erbjuda inspirerande och utvecklande aktiviteter som är anpassade efter varje deltagares önskemål och förutsättning. Du planerar och genomför aktiviteterna tillsammans med deltagarna. Du är en kreativ, nytänkande person med ett salutogent förhållningssätt. Du sätter deltagaren i fokus och arbetar för ett högt brukarinflytande i verksamheten. 

Du kommer att ingå i en av våra enheter inom daglig verksamhet, där uppdraget är att erbjuda meningsfull sysselsättning till en grupp deltagare. Dessa deltagare har autism och behov av personal med hög kompetens inom tydliggörande pedagogik. Bemötande av utmanande beteende och självskadebeteende förekommer.

Kvalifikationer
Som stödassistent har du omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som prövas likvärdig av arbetsgivaren. 

Som stödpedagog har du eftergymnasial utbildning inom funktionshinderområdet motsvarande 60 högskolepoäng eller 200 Yh-poäng. 

Du har erfarenhet av att arbeta med personer med autism, intellektuella och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 

Erfarenhet av Tydliggörande pedagogik, och Låg-affektivt bemötande är ett krav. Det är meriterande om du även erfarenhet av att arbeta med personer med utmanande beteende samt självskadebeteende. 

Du har ett brinnande intresse och engagemang för målgruppen. Du är pedagogisk, praktisk och kan planera samt genomföra ditt arbete självständigt. Vi ser att du är flexibel, kreativ, har stort tålamod och ser små förändringar som stora framsteg. 

Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Tillträde:   2019-03-04
80%
Tillsvidare.
Referensnummer:   372.18
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid.
Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner
Emma Forsberg
Enhetschef 0411-57 76 26
Sandra Elmvik
Enhetschef 0411-577269 sandra.elmvik@ystad.se

Facklig företrädare
Kommunal
0411- 57 76 07 sydost.ystad.skane@kommunal.se

Övrigt
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen. 

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.