Skolkurator sökes till Enebackeskolan

t. Du medverkar i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete (mot psykisk ohälsa, mobbning, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier). 

Om arbetsplatsen
Välkommen till Höörs kommun! 

Höör ligger mitt i Skåne, med goda tågförbindelser, 16 000 invånare och en stadig befolkningsökning. Med omkring 1100 anställda är Höörs kommun den största arbetsgivaren. Många av våra medarbetare pendlar hit.

I Höörs kommun fokuserar vi på ledarskap och medarbetarskap. Vi strävar efter att ledarskapet skall vara tydligt, synligt och inspirerande för medarbetarna. 

Som medarbetare i Höörs kommun får du möjlighet att arbeta i en organisation som ständigt utvecklas. Vi sätter stort värde på bemötande och kompetens. Som medarbetare är din insats viktig för att vi ska uppnå målen för verksamheten och leverera hög kvalité. Alla medarbetare ansvarar för att bidra till en god arbetsmiljö och en god arbetstrivsel, genom en öppen och konstruktiv dialog, respekt och tolerans gentemot kollegor. Som anställd i Höörs kommun kan du förvänta dig att bli bemött av dina kollegor med ett professionellt förhållningssätt och god serviceanda. Vårt mål är att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, stolthet och lust att lära. 

Arbetsuppgifter
Att verka aktivt både i skola och i elev hälsoteamet. Du medverkar i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete (mot psykisk ohälsa, mobbning, kränkande behandling, diskriminering och trakasserier). Du utför skolsociala utredningar, handledning och konsultation med personal. Du bistår med din kompetens inom sociallagstiftning och samhällsresurser och utför elev hälsoarbete på organisations-, grupp- och individnivå tillsammans med din kuratorskollega på skolan.

Att vara med och skapa en lärmiljö som främjar elevernas förutsättningar för att nå målen.
Enebackeskolan är en F-6 skolenhet med 630 elever.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet av kuratorsarbete inom skola.
Stor vikt fästes vid dina personliga egenskaper och förmågor.

Anställningens omfattning
Tillträde:   2019-01-07

Ansökan
Referensnummer:   113/18
Sista ansökningsdag
2018-11-15

Övrigt
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att erforderliga politiska beslut fattas samt att den inte behöver tas i anspråk för internt bruk.

Vi tillämpar löpande urval

Som anställd i Höörs kommun har du friskvårdspeng som anställningsförmån, vidare tillämpar vi rökfri arbetstid.

Kontaktperson
Anette Saxell
Bitr. rektor 0413-282 63

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
0413-28000

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.