Legitimerad arbetsterapeut


Vad sägs om att självständigt styra över sin arbetsdag, ha generösa flexramar inom arbetsgruppen och få tillgång till ett gäng spännande kollegor – och få betalt för det?
Du kommer att ha ansvar för bedömningar av vårdtagarens funktions- och aktivitetsförmåga samt hjälpmedelsbehov.

Arbetsplats
Vi söker nu en legitimerad arbetsterapeut.
 
Vad sägs om att självständigt styra över sin arbetsdag, ha generösa flexramar inom arbetsgruppen och få tillgång till ett gäng spännande kollegor – och få betalt för det?
 
Vi vill erbjuda dig ett omväxlande, stimulerande och utvecklande arbete i olika miljöer, där du har möjlighet att diskutera och konferera med kollegor. Vi är ett trivsamt arbetslag med stora ambitioner och nära stöd av varandra. Som ny hos oss får du tillgång till egen handledare inom teamet.
 
Varje år förlägger vi planeringsdagar i urskön fjällmiljö för att kombinera teambuilding, friskvård, nya idéer och utveckling av verksamheten.
Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut hos oss ansvarar du för bedömningar av vårdtagarens funktions- och aktivitetsförmåga samt hjälpmedelsbehov.
 
I ditt arbete ingår att du:
- Gör hembesök i ordinärt boende, hemsjukvård och vid våra särskilda boenden inom äldreomsorg där du utför träning/behandling och följer upp rehabiliterande insatser samt förskriver hjälpmedel.
- Ger råd och stöd till vårdtagare, dess anhöriga samt vård- och omsorgspersonal.
- Gör bedömningar av boendemiljöer, ger förslag på eventuella anpassningsåtgärder samt skriver intyg för bostadsanpassningsbidrag. 
- Deltar i vårdplaneringar som oftast sker över videolänk mot våra sjukhus. 
- Deltar i intern utbildningsverksamhet gentemot vårdpersonal inom vardagsrehabilitering, förflyttningsteknik m.m.
 
Vi jobbar aktivt med teamsamverkan och i arbetsuppgifterna ingår ett nära samarbete med fysioterapeuter, rehabassistenter och sjuksköterskor som vi delar lokaler med. Nära samarbete sker även med omvårdnadspersonal inom hemtjänst och särskilda boenden samt personliga assistenter. 


Kvalifikationer/utbildning
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut.
Tidigare erfarenhet av äldreomsorg och kommunal hemsjukvård/rehabilitering är meriterande. Du som söker skall kunna arbeta självständigt men också ha god samarbetsförmåga och vilja att arbeta i team. Vi vill också att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och att du har god organisatorisk förmåga. Har du också förmågan att entusiasmera och sprida positiv energi är du den vi söker. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Ja just det, varje vecka avslutas med gemensam fredagsfika!
Välkommen med din ansökan!

Varaktighet och Sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse. Heltid. 

Upplysningar lämnas av
Annette Myhrberg, 0651-182 89.
Fackliga kontaktpersoner
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 0651- 180 00.
Sista ansökningsdag
2019-01-31

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Ljusdals kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. 

Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.