Skolkurator till Centrala Elevhälsan

Arbetsplatsen är inom den Centrala elevhälsan men med placering på grund-eller gymnasieskola inom Hudiksvalls kommun. Tjänstgöring kan ske på en eller flera skolor. Denna annons gäller i dagsläget för tjänstgöring på gymnasieskola.

Om arbetsplatsen
Vi söker en skolkurator till Hudiksvall.

Arbetsplatsen är inom den Centrala elevhälsan men med placering på grund-eller gymnasieskola inom Hudiksvalls kommun. Tjänstgöring kan ske på en eller flera skolor. Denna annons gäller i dagsläget för tjänstgöring på gymnasieskola.

Vi i lärandeförvaltningen vill tillsammans med dig fortsätta vårt gemensamma arbete att med glädje, engagemang, delaktighet och på vetenskaplig grund öka kunskap, kreativitet, utveckling och lärande. Barn, unga och vuxna ska känna ”jag kan, jag vill, jag vågar, jag gör”. 
Vill du vara med tillsammans med oss och utveckla Hudiksvall till en kommun som upplevs som Sveriges bästa kommun att leva och verka i? 

Hudiksvalls kommuns centrala elevhälsa arbetar ständigt med att utveckla och förbättra villkor för att undanröja hinder för elever att nå måluppfyllelse. Skolkuratorsgruppen har ett utvecklande arbetssätt, där forskning och beprövad erfarenhet är grunden. 
I centrala elevhälsan ingår, förutom skolkurator, specialpedagog, psykolog, logoped, skolsköterska och skolläkare.

Mitt i Sverige, efter hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun. Från Stockholm till Hudiksvall med snabbtåg är restiden 2,5 timmar och både Sundsvall och Gävle ligger inom ca en timmes restid med tåg. Här bor 37 000 glada hudikbor, varav 15 500 i Hudiksvalls tätort som för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum.

Arbetsuppgifter
Arbetet som skolkurator sker i huvudsak på uppdrag av rektor, chef för centrala elevhälsan eller förvaltningen. I arbetet ingår handledning, konsultation, utbildning, social bedömning samt stöd till elever, vårdnadshavare och skolans personal. Ett nära och utvecklande samarbete med samtliga medarbetare i den lokala såväl som den centrala elevhälsan är en viktig del i det strukturella elevhälsoarbetet. Skolkuratorernas uppdrag sträcker sig från förskoleklass till och med gymnasiet. Arbetet är i första hand hälsofrämjande och förebyggande och bedrivs på individ, grupp och organisationsnivå. Hudiksvalls kommuns skolkuratorsgrupp har tillgång till handledning och goda fortbildningsmöjligheter.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller likvärdig högskolekompetens. 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att samarbeta och jobba i team. 
Meriterande är erfarenhet av konsultation och handledning och av att leda, planera och arbeta förebyggande i ett hälsofrämjande perspektiv. 
Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning
Tillträde snarast.

Ansökan
Referensnummer:   L 172-2018
Sista ansökningsdag
2018-11-18

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hudiksvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Inför rekryteringsarbetet har Hudiksvalls kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Läs mer om Hudiksvalls kommun på vår hemsida www.hudiksvall.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls Kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Du kan läsa mer här:
https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Kontaktperson
Rose-Marie Larsson, verksamhetschef
073-0233406 0650-556096

Facklig företrädare
Anna Hamberg, SSR
073-274 20 72