Förskollärare till Håstahöjdens förskola

Förskolan består av sex avdelningar med barn 1-5 år, fördelat tre avdelningar med barn 1-3 år och tre avdelningar med barn 3-5 år.
Vi arbetar systematiskt med vårt kvalitetsarbete och har fokus på språk, teknik, matematik, naturvetenskap och hälsa under lekfulla former. I leken bearbetar barnen sina upplevelser och tar in nya kunskaper i samspel med andra.

Om arbetsplatsen
Mitt i Sverige, efter hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun. Från Stockholm till Hudiksvall med snabbtåg är restiden 2,5 timmar och både Sundsvall och Gävle ligger inom ca en timmes restid med tåg. Här bor 37 000 glada hudikbor, varav 15 500 i Hudiksvalls tätort som för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum. 

Lärandeförvaltningen söker en förskollärare till Håstahöjdens förskola.

Håstahöjdens förskola är en mångkulturell förskola. Förskolan ligger i Hudiksvalls västra stadsdel i ett område med flerfamiljshus med närhet till Västra skolan F-6 och Håsta skola F-6. Vi har nära till natur, skog och stadsmiljö.
Förskolan består av sex avdelningar med barn 1-5 år, fördelat tre avdelningar med barn 1-3 år och tre avdelningar med barn 3-5 år.
Vi arbetar systematiskt med vårt kvalitetsarbete och har fokus på språk, teknik, matematik, naturvetenskap och hälsa under lekfulla former. I leken bearbetar barnen sina upplevelser och tar in nya kunskaper i samspel med andra.
Vi är närvarande och medforskande pedagoger som tror på barns förmåga och arbetar ständigt för att öka barnens delaktighet och inflytande i verksamheten. Vi arbetar utifrån barns nyfikenhet och intresse med pedagogisk dokumentation som ett levande verktyg. 
Vi värnar om ett öppet, välkomnande klimat som ökar trivseln och tryggheten för barnen. Där barnen kan uppleva tillit till sig själva och sin egen kompetenta förmåga.
Förskolan är kvalitetscertifierad enligt Q-steps kvalitetssäkringssystem 2013 och 2017, samt miljöcertifierad utifrån Håll Sverige Rent, Grön Flagg.

Hos oss finns det möjlighet att utvecklas och växa i rollen som förskollärare. Vi erbjuder bland annat utbildad mentor för nyexaminerade lärare. Det finns även karriärmöjlighet, då vi som en av de första kommunerna i Sverige, erbjuder förskollärare att bli förstelärare.

Flyttar du från annan ort till oss erbjuder vi 10 000 kr i flyttbidrag, under förutsättning att du uppvisar ditt examensbevis och stannar i minst ett år. Men vi hoppas naturligtvis att du stannar hos oss i många år.

Hos oss ska alla barn, unga och vuxna känna att jag kan, jag vill, jag vågar, jag gör. Vi fortsätter att utveckla verksamhetens innehåll i förskolan – vill du vara med?

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som förskollärare är: 
- att ansvara för planering, uppföljning och utvärdering av den pedagogiska verksamheten utifrån förskolans läroplan.
- att tillsammans med arbetslaget genomföra pedagogisk verksamhet för barn i åldrarna 1-5 år. 
- att arbeta med pedagogisk dokumentation och reflektion.

Kvalifikationer
- Legitimerad förskollärare.
- Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 
- Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Anställningens omfattning
Tillträde:   2019-01-07

Ansökan
Referensnummer:   L 171-2018
Sista ansökningsdag
2018-11-25

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hudiksvalls kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Inför rekryteringsarbetet har Hudiksvalls kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Flyttbidraget på 10 000 kronor beskattas av den anställde 
Läs mer om Hudiksvalls kommun på vår hemsida www.hudiksvall.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls Kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Du kan läsa mer här: 
https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Kontaktperson
Inger Graveleij, förskolechef
0650-194 18, 073-275 21 23

Facklig företrädare
Annika Norberg, Lärarförbundet
0650-196 35