Ekonom

Vill du vara med och utveckla optimala flöden i de ekonomiadministrativa processerna med tekniken till stöd? Då erbjuder vi dig en utvecklingsinriktad tjänst inom ekonomiavdelningen.

Arbetsplatsen
Ekonomiavdelningen ansvarar för den övergripande ekonomistyrningen samt samordning och utveckling av kvalitet och analys inom Trelleborgs kommun. Det innebär bland annat ansvar för redovisning, finans, årsredovisning, delårsrapporter, prognoser, intern kontroll samt utveckling av kommungemensamma ekonomiprocesser. Våra lokaler är tillgängliga i centrala Trelleborg och det finns goda allmänna kommunikationsmöjligheter.
Du kommer ingå i en dynamisk arbetsgrupp om 8 medarbetare som utgörs av ekonomiassistenter och ekonomer.

Arbetsuppgifter
Du kommer bland annat att få arbeta med redovisning, delårsrapporter, bokslut, moms, finansiell leasing och ekonomiadministrativ processutveckling. Framtidens ekonomistyrning kommer att vara digitaliserad och automatiserad vilket innebär att starkt intresse för redovisning är ett krav för att kunna bistå i den kommunövergripande verksamhetsutvecklingen. Därutöver ingår även ansvar för vårt affärssystem.

Kvalifikationer
Du har ekonomisk utbildning på universitets- eller högskolenivå. För tjänsten krävs stort intresse för redovisning och processutveckling med tekniken till stöd. Du har goda kunskaper i Officepaketet, samt talar och skriver flytande svenska. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och särskilt att du är:
-utåtriktad, har lätt för att skapa goda relationer.
-pedagogisk, för att kunna skapa ekonomisk förståelse även hos den som inte är ekonomer.
-analytisk, strukturerad och lösningsfokuserad.
-en person som tar initiativ och arbetar både självständigt och tillsammans med andra.

Arbetstid/varaktighet
Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.
Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Izabela Obiedzinski, izabela.obiedzinski@trelleborg.se
Bo Carlbark, bo.carlbark@trelleborg.se
Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket.

Sista ansökningsdag
2018-11-27 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval.
Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
 
Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!