Fritidsledare

Som anställd i den öppna fritidsverksamheten är du till för de unga i Skurups kommun och bidrar till att de har en meningsfull och aktiv fritid. Fritidsledaren har som uppgift att fånga upp ungdomars idéer samt väcka intresse för olika fritidsaktiviteter. 

Om arbetsplatsen
Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. 

I Skurups kommun finns det tre fritidsgårdar placerade i Skurup (Gummifabrikens allaktivitetshus, den centrala verksamheten) och gårdarna i Rydsgård och Skivarp. Det centrala för fritidsgårdarna är den öppna verksamheten som bedrivs året runt i omfattande utsträckning. Genom att bedriva öppen verksamhet, som en naturlig mötesplats, ges möjlighet till informella och vardagliga möten mellan unga och vuxna. I den öppna verksamheten kan ungdomar med olika livsstil, bakgrund, kön och härkomst mötas i öppna och frivilliga möten som grundar sig i ett lösningsfokuserat synsätt och bemötande där arbetsformen är ”Ung i fokus”. 

Ett salutogent synsätt prioriteras för att ta sikte och fokusera på de positiva faktorerna i ungdomarnas fritidsvanor. Ett systematiskt arbete som skapar öppna och trygga mötesplatser för kommunens unga medborgare. Genom att verka i en levande demokratisk samhällsmiljö där de unga är en resurs, vill vi förmedla känslan av en meningsfull, hanterbar och begriplig tillvaro för att möjliggöra en positiv identitetsutveckling. Verksamheten präglas av trygghet, drogfrihet, kreativitet, inflytande och demokrati. Den öppna verksamheten kompletteras genom bildningsverksamhet med utgångspunkt från besökarens egna behov och önskemål, t ex kill- tjejgrupper, kultur- och samhällsaktiviteter. Aktiviteterna på fritidsgårdarna är ett medel som används i relationsskapande och hälsofrämjande syfte.

Arbetsuppgifter
Som anställd i den öppna fritidsverksamheten är du till för de unga i Skurups kommun och bidrar till att de har en meningsfull och aktiv fritid. Fritidsledaren har som uppgift att fånga upp ungdomars idéer samt väcka intresse för olika fritidsaktiviteter. 

Du initierar, planerar och genomför bland annat prova på tillfällen, evenemang, gruppverksamheter och fritidsaktiviteter för eller tillsammans med de unga. Även tillsammans med andra aktörer, organisationer och föreningar inom kommunen. Du samverkar i detta arbete med personalen inom verksamheten, andra kommunala verksamheter och föreningsliv. Du ska driva och leda utvecklingsfrågor med fokus på barn och unga inom fritidsområdet efter de trender som finns i samhället, genom nyskapande men även se till traditioner.

Du ingår i ett team där ni tillsammans planerar, samordnar och analyserar arbetet för utveckling av barn och ungas fritid. Du ska driva egna projekt och samordna de projekt som pågår inom den öppna fritidsverksamheten, där du också kommer arbeta med marknadsföring av fritidsgårdarna, dess anda och gemensamhetsprofil som är övergripande för hela den öppna fritidsverksamheten i Skurups kommun.
I din roll kommer du arbeta i alla tre verksamheter, där ett fokus är att skapa en ökad gemenskap mellan de olika verksamheterna. Du ska arbeta nära de ungdomar som finns i verksamheten på de olika fritidsgårdarna. 
Du ska även verka för att fånga upp ungas önskemål och behov på andra arenor där ungdomar kan tänkas vistas. Du har förmågan att möta ungdomar på ett lösningsfokuserat sätt och genom lek, spel, natur, skapande i övningar eller kurser gör vi tillsammans, i stor gemenskap, de ungas fritid till en rik upplevelse.

Kvalifikationer
Du är utbildad fritidsledare eller har motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller relevant för arbetsrollen. Du har också en bred dokumenterad information gällande dina kunskaper och erfarenhet inom området ungdomsarbete. 

Vi söker dig som är serviceinriktad, ordningsam och strukturerad då tjänsten även omfattar ansvar för såväl byggnad och lokaler som för inventarier och teknisk utrustning. 
Vi ser att du har goda kunskaper i musik eller film/foto skapande verksamheter och kan föra in detta i våra verksamheter.
Vi förutsätter att du har en god språklig förmåga och kan uttrycka dig både verbalt och i text, gärna i kombination med bild/film på våra sociala medier så som Facebook, Instagram som ligger inom ditt ansvar att uppdatera och utveckla. Du har kunskaper inom Officepaketet och viss layoutvana då vi gör våra trycksaker själva. Du har en hög grad av självständighet då det förutsätts att du kan planera ditt arbete själv. Du är trygg i dig själv och har hög social kompetens och är beredd att se utmaningar inom nya områden. 

Arbetet kräver att du har körkort. 

Våra verksamheter är tobaksfria och vi förutsätter därför att du är tobaksfri under arbetstid. 

Tidigare arbete med ungdomar är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av en uppsökande verksamhet. 
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för denna roll. 

Tjänsten innebär tjänstgöring kvällar men också dagtidsarbete.
Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tjänsten är på 75% och innebär tjänstgöring kvällar men också dagtidsarbete.

Ansökan
Ansök senast: 2018-12-02
Referensnummer: A825923

Kontakt
Kontaktperson
Tobias Embretsen
verksamhetschef
0411-53 60 28
tobias.embretsen@skurup.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel
0411-53 60 00

Övrigt
Tillträde: 2019-02-01. Tjänsten tillsätts förutsatt att erforderliga beslut fattats, rekrytering sker löpande i verksamheten. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.