Stödpedagog/stödassistent

Avdelning för Funktionsnedsättning och Socialpsykiatri (FoS) söker en medarbetare till Daglig verksamhet/Sysselsättning. Huvudsaklig placering i vår catering verksamhet Cafe Zäta. 

Om arbetsplatsen
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. 

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. 
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet. 

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid. 

Arbetsuppgifter
I arbetet som stödpedagog/stödassistent ger du insatser till deltagare med olika funktionsnedsättningar. Du arbetar ständigt med att utveckla deltagarnas förmåga till ett så självständigt liv som möjligt. Du kommer arbeta både självständigt och i grupp. Du utför ditt uppdrag under stort ansvar. Vi arbetar utifrån metoderna Tydliggörande pedagogik och Låg-affektivt bemötande. 

Sedvanliga arbetsuppgifter är att handleda deltagarna i vår catering verksamhet. Uppdraget innefattar bland annat att göra smörgåsar, baka och leverera beställningar till verksamheter i Ystads kommun. Även att sköta inköp till verksamheten. Du planerar, strukturerar och genomför arbetet tillsammans med deltagarna. 

Du sätter deltagaren i fokus och arbetar för ett högt brukarinflytande i verksamheten. Att arbeta sida vid sida och lyfta fram den enkildes resurser är en viktigt egenskap hos dig. Dokumentation sker i Procapita. 

Kvalifikationer
Som stödassistent har du omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som prövas likvärdig av arbetsgivaren. 

Som stödpedagog har du eftergymnasial utbildning inom funktionshinderområdet motsvarande 60 högskolepoäng eller 200 Yh-poäng. 

Du har erfarenhet av att arbeta med personer med intellektuella och/eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av Tydliggörande pedagogik och Låg-affektivt bemötande. 

Du har ett brinnande intresse och engagemang för målgruppen. Du är pedagogisk, praktisk och kan planera samt genomföra ditt arbete självständigt. Vi ser att du är flexibel, service minded, kreativ, ordningsam samt har stort tålamod och ser små förändringar som stora framsteg. 
Stor vikt fästes vid personlig lämplighet. 
Körkort är ett krav. 
Erfarenhet krävs. 

Anställningens omfattning
Tillträde:   2019-01-02
70 % med möjlighet till vikariat upptill 100 %.
Referensnummer:   362.18
Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning
Arbetstid: Dagtid.

Kontaktperson
Sandra Elmvik
Enhetschef 0411-57 72 69

Facklig företrädare
Kommunal
0411-577607

Övrigt
All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen. 

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.