Museiintendent

Klostret i Ystad är ett spännande museum i en unik byggnad som bedriver en mångsidig utställningsverksamhet. Fokus ligger på själva klosterbyggnaden, på klosterkyrkan och på att berätta regionen och Ystads stads historia från stenålder till idag. Utställningarna förstärks med omfattande pedagogiskt arbete, evenemang och kringarrangemang.

Om arbetsplatsen
Ystad är den lilla staden med de stora möjligheterna. Här finns naturupplevelser utöver det vanliga, en levande historia, ett sjudande kulturliv och mångfald av fritidsaktiviteter. Här finns också ett rikt näringsliv som verkar både lokalt och globalt. 

Ystads kommun arbetar för en god personalpolitik som främjar trivsel och goda arbetsprestationer. Vi tror på engagerade medarbetare som skapar en bättre vardag för våra invånare. 
Vår värdegrund Bättre Tillsammans kännetecknas av fyra ord som tydligt summerar vad vi som arbetsgivare står för; Mod, Tillit, Delaktighet och Professionalitet. 

Alla medarbetare ska erbjudas förutsättningar till en god hälsa och därför arbetar vi aktivt med vår arbetsmiljö. Vi erbjuder friskvård och en rökfri arbetstid. 

Arbetsuppgifter
I tjänsten som intendent arbetar du nära museichefen med chefstöd, administration och planering. Ansökningar, uppföljningar och nätverksarbete inom det museala området är centralt. Du är delaktig i eller leder egna projekt och i museets pedagogiska arbete. Utveckling och drift av digitala museilösningar, arbete med kommunikation, information, webb och sociala medier är också viktiga områden.

Kvalifikationer
Vi söker dig med examen från musealt universitetsämne; arkeologi, historia, etnologi, eller museologi. 
Meriterande är utbildning inom pedagogik.
B-körkort är ett krav.

Personliga kompetenser:
Du är trygg och har god social kompetens och samarbetsförmåga. Du arbetar strukturerat, är kvalitetsmedveten, kreativ och självgående. 

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift är ett krav.

Dokumenterad erfarenhet från musealt arbete och projektledning är ett krav.
Arbetsledande funktioner från musealt arbete är meriterande.
Erfarenhet av arbete i kommun eller politisk styrd organisation meriterande.

Anställningens omfattning
Tillträde:   2019-01-08
eller enligt överenskommelse.
100% tjänst.
Tillsvidare.
Referensnummer:   367.18
Löneform: Månadslön.
Ange löneanspråk.
Arbetstid: Dagtid.
Avvikande tjänstgöring kvällar och helger kan förekomma.

Kontaktperson
Sebastian Goksör
Museichef 0411-57 72 83sebastian.goksor@ystad.se

Facklig företrädare
Tellervo Salomonsson
Bibliotekarie 0709 47 72 91 tellervo.salomonson@ystad.se

Övrigt
Intervjuer kommer att genomföras vecka 47-48.

All försäljning i samband med rekryteringsprocessen undanbedes vänligen. 

Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb. Vi ber dig därför söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta hanteringen av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande.