Bildlärare

Din viktigaste uppgift som lärare inom ämnet bild & form är att inspirera och stödja elevernas skaparlust. Med hjälp av denna utvecklar eleverna sin fantasi och kreativitet.

Arbetsplatsen
Kulturskolan är en skola som är till för alla som vill lära sig spela, sjunga, dansa, filma, fotografera eller spela teater. På skolan går cirka 800 elever i alla åldrar, från 5 år upp till 20 år. Vi kan med stor glädje konstatera att intresset för vår verksamhet är det största på länge. Vi har t.ex. rekordmånga danselever och rent allmänt är det stort intresse för våra övriga ämnen inom musik, teater, bild & form och film & animation.
Med de olika inriktningarna arbetar här idag runt 20 lärare som utgör det bästa kollegium man kan tänka sig. Tillsammans besitter vi en hög kompetens inom våra olika områden och vi jobbar hårt för att alla våra elever ska nå så bra resultat som möjligt. Helt enkelt är det så att vårt största intresse är att någonting i vårt utbud ska bli elevernas största intresse.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att självständigt planera lektioner och undervisa barn och ungdomar i grupp. Det kan exempelvis innebära undervisning i att teckna, måla eller att modellera i lera. Allt eleverna skapar får de behålla och i slutet av läsåret arrangeras det en utställning.
Undervisningen sker på Bastionskolan i Trelleborg i samma välutrustade undervisningslokaler som det estetiska programmet på gymnasieskolan använder.

Kvalifikationer
Du ska ha utbildning med bildlärarexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten förutsätter tidigare erfarenhet av undervisning på kulturskola eller liknande verksamhet. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att jobba med bild i form av foto.
Som person krävs att du är positiv, flexibel och brinner för att lära ut bild & form. Det är också viktigt att du har förmågan att möta eleverna på deras olika nivåer samt inspirera och lyfta deras fantasi och kreativa lust.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidare-, ferietjänst, 20 %
Tillträde
2018-01-07 eller enligt överenskommelse

Kontakt
Kulturskolechef Michael Nordberg 0708-81 70 67
Facklig företrädare, Simon Thörn, Lärarförbundet, 0739-13 03 67

Sista ansökningsdag
2018-11-25 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.
Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!