Förskollärare

Vill du vara med och forma verksamheten på vår nybyggda förskola?

Nu söker vi dig som vill vara med och öppna Hallsbergs nya förskola på norr, förskolan Äppellunden. Förskolan kommer tas i bruk från och med höstterminen 2019 men vi vill att du börjar redan i mitten på juni för att vara med i planeringen. 

Vill du vara med och forma verksamheten på vår nybyggda förskola?

Nu söker vi dig som vill vara med och öppna Hallsbergs nya förskola på norr, förskolan Äppellunden. Förskolan kommer tas i bruk från och med höstterminen 2019 men vi vill att du börjar redan i mitten på juni för att vara med i planeringen. 

Förskolan kommer att ha plats för 140–150 barn och 24 stycken pedagoger. Förskolans utformning ger goda möjligheter att arbeta i mindre enheter för att stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg.

Förskolan kommer även ha ett eget tillagningskök.

Hos oss ska alla barn få erfara den tillfredsställelse det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och få uppleva sig vara en tillgång i gruppen. Ett projektinriktat arbetssätt med pedagogisk dokumentation som kompass ser vi som framgångsfaktor för alla barns utveckling och lärande. Vi arbetar för likvärdig utbildning, oavsett förskola eller avdelning alla barn ska få en kvalitativ utbildning med barnets bästa som utgångspunkt. 

Som förskollärare i Hallsberg får du 8 timmars reflektion per arbetslag/vecka som fördelas enskilt och i arbetslaget. Vi är måna om att pedagogerna får kompetensutveckling/fortbildning. Det kan bland annat ske genom kollegialt lärande, föreläsningar och nätverksträffar, samt fyra kompetensutvecklingsdagar per läsår. 

Du får självklart arbetskläder för inne-/utomhusbruk och egen iPad samt friskvårdsbidrag via Actiway och möjlighet till förmånscykel och personalbil. 

Vi ser digitaliseringen i förskolan som ett verktyg som både förenklar och förbättrar vår verksamhet. Vi arbetar för att barnen i första hand ska vara producenter istället för konsumenter av digitala verktyg.

Vi söker dig som:

• är engagerad, har ett positivt förhållningssätt och tar vara på barnens tankar och idéer för att skapa lekfulla, stimulerande och utmanande undervisningsmiljöer
• ser den pedagogiska dokumentationen som ett viktigt verktyg
• ger barnen goda förutsättningar för att växa och utvecklas till kreativa och trygga individer
• har förmågan att möta varje barn som den unika individ han eller hon är
• är en del av verksamheten som bidrar till att den utvecklas i rätt riktning samt att du är flexibel och har lätt för att samarbeta

Kvalifikationer:

• utbildad förskollärare/lärare mot yngre år
• väl förtrogen med förskolans läroplan (Lpfö98/10 reviderad 2016), skollag och övriga uppdrag
• kan dokumentera, reflektera och analysera och följa barns utveckling och lärande kontinuerligt och systematiskt och är intresserad av att använda digitala medel som ett verktyg

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi vill att du motiverar i din ansökan varför just du vill vara med och forma arbetet på den nya förskolan och vad du kan bidra med i det arbetet.

Känns detta spännande, tveka inte utan sök!!!

Vi gör aktiva val avseende rekryteringsstöd och exponering inför varje rekrytering varför vi undanber oss direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
 
 
Varaktighet/ArbetstidArbetsgivare
Heltid
Tillsvidare Hallsbergs kommun
 
LönPostadress
Månadslön 
Västra Storgatan 14
69480 HALLSBERG
 
 
Ansökan 
Sista ansökningsdag: 2018-11-18
Ange referens: Ref nr BIF 202/2018
 
 
Kontaktpersoner
Förskolechef Helena Finnman, 0582-685004
Förskolechef Jessica Bengtsson, 070-2691875Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcent Hallsbergs Kommun, 0582-68 50 00