Resursperson till Alléskolan

Du ska vara behjälplig som resurs åt elever med särskilda behov i skolan. 

Om arbetsplatsen
Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd. 

I centrala Skurup ligger Alléskolan. Här går cirka 200 elever, från förskoleklass upp till årskurs 9. Vi strävar efter att alla våra elever ska få en bra skolgång med god måluppfyllelse. 90 av våra elever går på fritids. Vi har två fritidshemsavdelningar, Solstrålen årskurs F-1 och Regnbågen årskurs 2-6. Vi arbetar tillsammans som ett stort fritidshem. Vi ger barnen omsorg och erbjuder olika aktiviteter under morgnar och eftermiddagar.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill arbeta som resurs i skolan och på Alléskolans fritidshem. Du ska vara behjälplig som resurs åt elever med särskilda behov i skolan. Du kommer vara med och utveckla och driva det pedagogiska arbetet tillsammans med personalen samt bli en viktig del i våra barns vardag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill arbeta som resurs och som har ett lågaffektivt bemötande mot elever. Du ska kunna stödja och hjälpa elever med skoluppgifter, raster och att ingå i den sociala gemenskapen. 

Vi ser gärna att du har barnskötarutbildning eller liknande utbildning. Erfarenhet av att arbeta med elever som resurs är en merit. Även erfarenhet av att arbeta på fritidshem är meriterande. I ditt arbete behöver du ha förmågan att se alla elever och ta hänsyn till deras olika förutsättningar. Du behöver kunna bidra till en trygg och meningsfull dag för barn i olika åldrar. 

Välkommen med din ansökan!

Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid, 75%
Start enligt överenskommelse, snarast möjligt. 
Tidsbegränsad till: 2018-12-30 med möjlighet till förlängning.

Ansökan
Ansök senast: 2018-11-15
Referensnummer: A825109

Kontakt
Kontaktperson
Johanna Lindgren TF Rektor
0738-56 07 31
johanna.lindgren@skurup.se
Facklig företrädare
Fackliga representanter nås via kommunens växel
0411-53 60 00

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.