Lärare till grundskola eller fritidshem

Vi kommer att ha flera medarbetare som påbörjar föräldraledighet eller behöver ersättare av andra anledningar vid olika tidpunkter under vårterminen 2019. Dessa arbetar antingen som lärare i grundskolans låg- eller mellanstadium eller som lärare med inriktning mot fritidshem.

Arbetsuppgifter
Vi kommer att ha flera medarbetare som påbörjar föräldraledighet eller behöver ersättare av andra anledningar vid olika tidpunkter under vårterminen 2019. Dessa arbetar antingen som lärare i grundskolans låg- eller mellanstadium eller som lärare med inriktning mot fritidshem. I uppdraget som klasslärare/mentor har du ett nära samarbete med den andra klassläraren i årskurslaget. Som fritidspedagog/lärare mot fritidshem samarbetar du avseende skoldagen med de båda klasslärarna samt den fritidspedagogkollega som också arbetar i årskurslaget, medan du på fritidstid arbetar på någon av våra fem fritidsavdelningar och då företrädesvis med samma elever som du träffar under skoldagen. Era kompetenser kompletterar varandra och lärarna bildar tillsammans med fritidspedagogerna ett tryggt och stabilt årskurslag. Detta innebär att ni undervisar eleverna i flertalet ämnen, och tillsammans har ni ett helhetsgrepp på deras sociala och kunskapsmässiga utveckling.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du har en lärarutbildning med inriktning och behörighet enligt ovan. Du har vana av och intresse för att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv, erfarenhet av ämnesövergripande arbete och estetiska läroprocesser är meriterande. Du behöver också vara väl förtrogen med digital teknik, både som pedagogiskt hjälpmedel i arbetet med eleverna och för din egen kommunikation och dokumentation. Du behöver vara kreativ och flexibel. Du behöver också vara en samarbetsmänniska och vilja arbeta i team. Vi förutsätter att du brinner för att arbeta med barn och ungdomar, och att du är en tydlig och empatisk ledare.

Arbetsplatsen
Att arbeta i Hörby kommun 


Hörby kommun med ca 15 500 invånare ligger mitt i Skånes hjärta med det mesta och det bästa runt hörnet. 
Hörby är en mycket gammal handelsort. Vi som bor eller arbetar i Hörby är mycket stolta över vår vackra och blandade natur. 
Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i vildmarken och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta. 

Kommunen erbjuder en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Att arbeta inom Hörby kommun handlar i första hand om att ge service till våra medborgare. 
Service inom allt från vård och omsorg till parkskötsel och anläggningsarbeten. 

Vi arbetar aktivt med att vara en god arbetsgivare med bra anställningsvillkor, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter. 

Frostaskolan är en spännande arbetsplats! 
Skolan lägger stor vikt vid alla elevers rätt att komma till skolan och må bra, samt möjligheten att utvecklas maximalt efter vars och ens förmåga. Vi arbetar aktivt med värdegrundsfrågor, där allas lika värde är en självklarhet. Vi fokuserar också på att förbereda eleverna för den digitala världen och alla elever från årskurs 3 har personliga digitala verktyg (chromebooks), vilket också underlättar för elever i behov av särskilt stöd. Vi har under de senaste åren gjort en satsning på entreprenöriellt lärande, vilket bland annat resulterat i Frosta Film Festival, där eleverna skapat egna kortfilmer med hjälp av lärplattor. 

På Frostaskolan f-6 går det ca 270 elever. Vi har satsat på en organisation med en stark grundbemanning med pedagogiskt utbildad personal. I varje årskurslag finns i snitt 40 elever. 

Årskurslaget består av två-tre klasspedagoger som kompletterar varandras ämnesbehörighet plus en-två fritidspedagoger som bidrar med sin specifika kompetens. Tanken är en organisation med få vuxna med bred kompetens, som har ansvar för relativt få elever - vilket bidrar till fördjupade relationer och bättre möjlighet att skapa trygghet och gemensam värdegrund. 

Frostaskolan har också en välutvecklad elevhälsa med ett team bestående av totalt tre specialpedagoger, en kurator, en skolpsykolog ,en skolsköterska samt en studie-och yrkesvägledare. 

Frostaskolan ligger mitt i tätorten Hörby, och det är lätt att ta sig hit även med allmänna kommunikationer. 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Arbetstid: Dagtid.  
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2019-06-19
Antal platser: 3

Andra uppgifter
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hörby kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 
Vi tillämpar löpande urval och anställningsintervjuer. 


Inför rekryteringsarbetet har Hörby kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Tack på förhand!

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-12-21
Arbetsgivarens referensnummer: 128/18

Upplysningar
Marianne Ullstad
Rektor
0733-318401
0415-378401
marianne.ullstad@horby.se

Fackliga organisationer kan nås via kommunens växel
0415-37 80 00