Socialsekreterare

Burlövs geografiska placering ger utmärkta pendlingsmöjligheter med cykel, tåg och buss. Barn- och familjeenheten tillhör Individ och familjeomsorgen i Burlövs Socialförvaltning och vi sitter i Medborgarhuset. 

Om arbetsplatsen
Burlövs kommun
Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.

I Burlövs kommun arbetar vi alla utifrån en värdegrund där vi ger ett gott bemötande till varandra och de personer som vi möter i vårt arbete. Vi möter varandra på ett likvärdigt sätt som präglas av respekt, vänlighet och förståelse för varandras olikheter. Vi ger en god service till våra medborgare på ett professionellt sätt, där dialogen lägger grunden till förbättringar i våra verksamheter och vårt arbete. 

Vårt uppdrag är att ge service till kommunens invånare och göra det med hög kvalitet.

Barn och familjeenheten består av mottaget, utredningsgrupp, familjehemsgrupp, familjerätt samt handläggning av ensamkommande. Detta gör att det finns en nära sammankoppling med andra professionella som kan behövas kring det enskilda barnet och dess familj. Barn och familjeenheten ligger organisatoriskt under samma avdelning som Burlövs kommuns öppenvård varpå ett samarbete mellan sektionerna är välfungerande och möjliggör för tidiga insatser. 

Arbetsuppgifter
Utredningsgruppen består av 7 socialsekreterare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som socialsekreterare kommer vara att bedriva utredningsarbete enligt SoL och LVU med inriktning mot barn och ungdomar 0-18 år samt bevilja stöd- och behandlingsinsatser och följa upp beslutade insatser. 

Arbetet innebär att du samverkar med barnets nätverk samt med interna och externa samarbetspartners såsom förskola, skola, BUP, polis, Barnahus etc. 

I det dagliga arbetet får du stöttning och handledning av en 1:e socialsekreterare som även driver metodutveckling tillsammans med dina kollegor. Vi har ett pågående utvecklingsarbete bland annat genom att implementera Signs of Safety. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad socionom. Erfarenhet av myndighetsutövning och/eller annat socialt arbete är meriterande. 

Du behöver kunna planera och organisera ditt arbete och ha en förmåga att skapa och upprätthålla strukturer. Vi arbetar med såväl akut problematik som med mer långsiktiga mål, vilket kräver ett flexibelt förhållningssätt. 

Som person är du stabil med en förmåga att skapa goda och respektfulla relationer. Viktigt är att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och vilja bidra till enhetens utveckling. Som person är du lyhörd, nyfiken och engagerad och delar gärna med dig av tankar och idéer samt är öppen för andras. För dig är det angeläget att utvecklas inom yrket, både som individ och tillsammans i grupp. 

Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse.
Referensnummer:   A823521
Tillsvidareanställning
Heltid
Antal tjänster: 1

Kontaktpersoner
Maria Ahlqvist
Enhetschef 040 – 625 63 16maria.ahlqvist@burlov.se
Hanna Segerlund
1:e Socialsekreterare 040-625 62 30hanna.segerlund@burlov.se

Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via Medborgarservice
040-625 60 00

Övrigt
Burlövs kommun strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Burlövs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.