Engagerad förskollärare sökes till Svenshögs förskola

Svenshögs förskola är belägen i Arlöv i ett område med invånare från flera olika delar av världen, där många är nya i Sverige. Denna mångfald är otroligt lärorik vilket innebär särskilda utmaningar för dig som pedagog. Därför ställer vi särskilt höga krav på din förmåga att bemöta varje barns utifrån dess kunskaper, erfarenheter och specifika förutsättningar. 

Om arbetsplatsen
Burlövs kommun
Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.

I Burlövs kommun arbetar vi alla utifrån en värdegrund där vi ger ett gott bemötande till varandra och de personer som vi möter i vårt arbete. Vi möter varandra på ett likvärdigt sätt som präglas av respekt, vänlighet och förståelse för varandras olikheter. Vi ger en god service till våra medborgare på ett professionellt sätt, där dialogen lägger grunden till förbättringar i våra verksamheter och vårt arbete. 

Vårt uppdrag är att ge service till kommunens invånare och göra det med hög kvalitet.

På Svenshögs förskola finns sju avdelningar uppdelade i ”skepp”. En organisation som ska ge barnen större möjligheter att upptäcka fler nya miljöer, kompisar och pedagoger. Det första skeppet består av tre avdelningar för barn 1 - 3 år: Giraffen, Puman och Krokodilen. I det andra skeppet samarbetar Späckhuggaren och Lodjuret, där barnen är 3 - 5 år. Vårt tredje skepp samlar ytterligare två avdelningar för barn 3 - 5 år, Koalan och Påfågeln. Arbetssättet är också ett led i att öka likvärdigheten för alla barn som går på förskolan.

Arbetsuppgifter
På vår förskola talar barn och pedagoger tillsammans 24 olika språk och vi arbetar aktivt för att stimulera och utveckla samtliga barns modersmål såväl som det svenska språket . Ett arbete som innebär att du som pedagog behöver ha ett medvetet språkutvecklande perspektiv under hela dagen på förskolan. För att stärka dig i det språkutvecklande arbetet med barnen arbetar du och dina kollegor tillsammans för att utveckla våra projekt inom digital språkutveckling. Vi har ett nära samarbete med vår specialpedagog, både genom aktivt förebyggande arbete och genom regelbunden tid ute i verksamheten. På förskolan finns också ett flerspråkigt förskolebibliotek där vi arbetar med digitalt berättande.

Förutom att du som pedagog hos oss får möjlighet att göra skillnad på riktigt bjuder vi på ett stort mått arbetsglädje, arbetskläder för utomhusvistelse, egen iPad/laptop och friskvårdsbidrag.

Kvalifikationer
Du som söker är positiv i ditt uttryck och värderar ett gott förhållningssätt högt. Du räds inte utmaningar, är lösningsfokuserad och trivs med kollegialt lärande som arbetssätt. Du har goda kunskaper om aktuella styrdokument och förankrar din undervisning i vetenskap och beprövad erfarenhet med barns perspektiv i fokus.

Anställningens omfattning
Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.
Referensnummer:   A824436

Tillsvidareanställning
Heltid
Antal tjänster: 2

Kontaktperson
Nina Jönsson
Tillförordnad förskolechef 0709-722567 nina.jonsson3@burlov.se

Facklig företrädare
Facklig företrädare nås via Medborgarservice
040-625 60 00

Övrigt
Burlövs kommun strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Burlövs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.