Socialsekreterare med inriktning familjerätt

Arbetet innefattar faderskap, samarbetssamtal, vårdnads, boende- och umgängesutredningar, utredningar om särskilt förordnade vårdnadshavare, avtal, medgivande, adoption och umgängesstöd.

Arbetsplatsen
Individ och familjeomsorgen befinner sig i en nystartsfas och vi behöver bli fler. Vi arbetar med helhetssyn där alla olika enheter samarbetar för att på bästa sätt hjälpa klienterna vidare. 

Vansbro kommun med ca 6 800 invånare är den lilla kommunen med det stora innehållet. Här finns en bred arbetsmarknad, en bra skola, ett stort och varierande föreningsliv. 
Här finns en närhet och en enkelhet som ger livskvalitet. Vansbro är ett namn som förknippas med Vansbrosimningen och en rad olika kulturarrangemang. 

För mer information: http://www.vansbro.se  

Arbetsuppgifter
Vi söker en socialsekreterare med inriktning familjerätt. Familjerätten ansvarar för rådgivning och handläggning av ärenden inom det familjerättsliga området. Arbetet är varierande och stimulerande och ställer krav på din förmåga på flexibilitet och att kunna planera din tid.
Focus för familjerättens arbete är att erbjuda stöd och i möjligaste mån finna samförståndslösningar mellan föräldrar, med barnens bästa i centrum. Du kommer att ingå i barn och unga gruppen och delvis utföra sedvanliga arbetsuppgifter inom det området.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. Gärna med några års erfarenhet av arbete inom socialtjänsten i allmänhet och inom det familjerättsliga i synnerhet. Det är meriterande om du har arbetat med BBIC metoden. Vi ser gärna att du har någon vidareutbildning i samtalsmetodik. 

Du är en person med en hög grad av empati och ett positivt tankesätt. Du är flexibel, har bra samarbetes - och initiativförmåga, du har personlig mognad. 

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Resor i tjänsten förekommer, körkort är därför ett krav. 

Övrigt
Insända ansökningshandlingar återsändes ej. Ange referenspersoner i ansökan. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 
Ange eventuellt löneanspråk i ansökan. 

Vansbro kommun erbjuder bland annat sina anställda gratis tillgång till simhall och gym, möjlighet till flextid, semesterväxling och busskort till förmånligt pris. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid:
Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 1
Arbetsgivarens referensnummer: A822766
Sista ansökningsdatum: 2018-11-11

Kontaktpersoner
Elisabeth Hekkala
Socialchef
0281-75155
elisabeth.hekkala@vansbro.se

Fackliga representanter:
Emma Hogander
Vision
0281-75 000 vx
emma.hogander@vansbro.se

Sara Larsson
SSR Akademikerna 
0281-75160
sara.larsson@vansbro.se