Socialsekreterare med inriktning, barn och ungdom

Individ och familjeomsorgen befinner sig i en nystartsfas med ny ledning och nya medarbetare och vi behöver bli fler. Vi arbetar med helhetssyn där alla olika enheter samarbetar för att på bästa sätt hjälpa klienterna vidare. 

Arbetsplatsen
Vansbro kommun med ca 6 800 invånare är den lilla kommunen med det stora innehållet. Här finns en bred arbetsmarknad, en bra skola, ett stort och varierande föreningsliv. 
Här finns en närhet och en enkelhet som ger livskvalitet. Vansbro är ett namn som förknippas med Vansbrosimningen och en rad olika kulturarrangemang.
För mer information: http://www.vansbro.se  

Arbetsuppgifter
Vi söker en socialsekreterare till barn- och ungdomsgruppen. Inom barn och familjegruppen bedrivs utredningsarbete och uppföljning av insatser med barn och unga och deras familjer enligt SoL och LVU. Alla utredningar görs utifrån BBIC (barns behov i centrum). Du kommer att arbeta nära tillsammans med övriga handläggare på kontoret. Vi söker dig som vill arbeta i ett sammanhang där klienten är i fokus. 

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig, gärna med några års erfarenhet av arbete med utredningar avseende barn och ungdom. Det är meriterande om du har arbetat med BBIC metoden. Du kan arbeta i högt tempo och trivs med ett arbete där ingen dag är den andra lik. Du har erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer. 

Vi tror att du är en person med en hög grad av empati och ett positivt tankesätt. Du är flexibel, har bra sammarbets - och initiativförmåga, du har personlig mognad.Om du har utbildning i ADAD är det meriterande 

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Du kommer att ha tillgång till handledning och goda fortbildningsmöjligheter. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Resor i tjänsten förekommer, körkort är därför ett krav. 

Övrigt
Insända ansökningshandlingar återsändes ej. Ange referenspersoner i ansökan. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 

Ange eventuellt löneanspråk i ansökan. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid:
Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 2
Arbetsgivarens referensnummer: A822775
Sista ansökningsdatum: 2018-11-11
Kontaktpersoner
Elisabeth Hekkala
Socialchef
0281-75155
elisabeth.hekkala@vansbro.se

Fackliga representanter:
Emma Hogander
Vision
0281-75 000 vx
emma.hogander@vansbro.se

Sara Danielsson
Akademikerförbundet SSR
0281-75000 vx
sara.danielsson@vansbro.se