Skolsköterska

Du ingår i elevhälsoteam och arbetar med att stödja elever på ett sådant sätt som främjar lärandet i skolan. Du leder hälsosamtal, inriktade på livsstilsfrågor.

Arbetsplats
Stenhamreskolan är vackert belägen mitt i centrala Ljusdal, och har anor från mer än 100 år i folkbildningens tjänst. Från att ha varit en högre folkskola, har den utvecklats till vad den är idag, en modern F-6 och 7-9 skola. I fina lokaler och välutrustade specialsalar arbetar cirka 620 elever från förskoleklass till år 9, samt förberedelseklass för nyanlända. 

Hos oss möter eleverna erfaren och kunnig personal med höga förväntningar på varje elevs utveckling. Vår strävan är att stimulera varje elevs kunskapsutveckling och lärande utifrån dess särskilda förutsättningar.
Vi söker nu en skolsköterska med placering på Stenhamreskolan F-6.
Här har du möjlighet att bli skolsköterska i en kommun som satsar mycket på elevhälsan utifrån vetenskapen om dess betydelse för barnens och ungdomarnas kunskapsutveckling.
Barn-och elevhälsan i Ljusdal består av skolsköterskor, kuratorer, psykologer, specialpedagoger och studie-och yrkesvägledare, samt en skolläkare som jobbar på konsultbasis.  Du som är skolsköterska hos oss blir en del av ett starkt team med bred kompetens. Du har din placering ute i verksamheten där du och dina kollegor jobbar tätt ihop med rektor och lärare.
Arbetsuppgifter
Arbetet ska i första hand vara främjande och förebyggande, utifrån ett salutogent förhållningssätt. Du ingår i elevhälsoteam och arbetar med att stödja elever på ett sådant sätt som främjar lärandet i skolan. Du leder hälsosamtal, inriktade på livsstilsfrågor. Vissa tider har du öppen mottagning och gör självständiga bedömningar. Ställningstaganden görs på egen hand, du vaccinerar samt arbetar stödjande med elever som har medicinska diagnoser eller åkommor.

Kvalifikationer/utbildning
Du är legitimerad sjuksköterska, med specialistsjuksköterskeexamen med inriktning hälso-och sjukvård mot barn-och ungdomar, distriktssköterska eller skolsköterska. Du har ett strukturerat och serviceinriktat arbetssätt. Det är viktigt att du kan se helheten kring elever och att du har en god samarbetsförmåga. Du är en stabil person med ett professionellt förhållningssätt. Det är meriterande om du har erfarenhet av skolhälsovård.
 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är välkommen att söka även om du inte har efterfrågad specialistkompetens.

Övrigt
Körkort krävs.
Varaktighet och Sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning, heltid.
Tillträde 2019-01-02.

Upplysningar lämnas av
Rektor Stina Björk, 070-190 63 36.
Biträdande rektor Eva Åsåker, 070-202 31 81.
Fackliga kontaktpersoner
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 0651-180 00.
Sista ansökningsdag
2018-11-27

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:

Ljusdals kommun gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. 

Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.