Lärare till grundskolan, flera tjänster

Skolan i vår kommun ska vara en plats för utveckling och lärande. Eleverna ska lämna skolan med god självkänsla, kunskap och framtidstro. Ledarskapet ska präglas av föredöme, personlig omtanke och skapa inspiration och motivation. Vill du vara med att skapa detta, då är det dig vi söker. 

Arbetsplatsen
Nu söker vi lärare till våra grundskolor i Vansbro Kommun. 

I Vansbro kommun finns fem grundskolor, Smedbergsskolan år 4-9, Parkskolan år F-3, Myrbacka skola år 4-6, Nederborg skola år F-3, Berghedens skola år F-6. Samtliga skolor har tillhörande fritidshem. Vid kommunens skolor är personalen engagerad, klimatet är öppet och där arbetet ger möjligheter till ett inspirerande och utvecklande arbetssätt. 

Skolan bedriver undervisning och pedagogisk verksamhet på sätt som motiverar, engagerar och ökar delaktigheten för samtliga elever. För att kunna erbjuda bästa möjliga utveckling använder vi oss av modern pedagogik och IT teknik. Vi arbetar med att kvalitetssäkra undervisningen och utveckla verksamheten genom olika projekt, för närvarande deltar vi bland annat i Skolverkets satsning nyanländas lärande. 

Vansbro kommun med cirka 6 800 invånare är den lilla kommunen med det stora innehållet. Här finns en bred arbetsmarknad, en bra skola, ett stort och varierande föreningsliv. 
Här finns en närhet och en enkelhet som ger livskvalitet. 

Arbetsuppgifter
Som lärare i vår kommun ansvarar du för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleven känner nyfikenhet och lust att lära. I det kollegiala lärandet kommer du tillsammans med arbetslaget skapa möjligheter för att alla elever ska lyckas. Du är med och utvecklar den pedagogiska verksamheten och arbetar med ett inkluderande förhållningssätt. I arbetet ingår att dokumentera, följa upp och utvärdera
Kvalifikationer
Du trivs med att leda och motivera andra både barn och vuxna. Självklart delar du med dig av dina kunskaper och erfarenheter. 

Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik miljö med fokus på barnens utveckling och lärande. Du har en god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar. 

För dig är det en självklarhet att ha ett positivt förhållningssätt och att vara en god förebild för våra elever. Du har bra samarbetsförmåga, är relationsskapande och kvalitetsmedveten, du är en god ledare med personlig mognad samt att du är flexibel. 

Vi söker dig som är legitimerad lärare. Vi söker lärare på alla stadier och beroende på din ämneskompetens så hittar vi den tjänst som passar bra för just dig. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument. 

Vi ser gärna att du har goda IT-kunskaper. 

Före anställning ska examensbevis och legitimation samt giltigt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister lämnas. 

Övrigt
Insända ansökningshandlingar återsändes ej. Ange referenspersoner i ansökan. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 

Vansbro kommun erbjuder bland annat sina anställda gratis tillgång till simhall och gym, möjlighet till semesterväxling och busskort till förmånligt pris. 

Vi tillämpar individuell lönesättning. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. 
Omfattning: Heltid/deltid
Löneform: Månadslön.
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 11
Arbetsgivarens referensnummer: A822798
Sista ansökningsdatum: 2018-11-14

Kontaktpersoner
Camilla Andersson
Rektor
0281-75104
camilla.andersson@vansbro.se

Maria Alfredsson
Rektor
0281-75139
maria.alfredsson@vansbro.se

Susanne Kock
Rektor
0281-75340
susanne.kock@vansbro.se

Fackliga representanter:
Monika Bernhardsson
Lärarförbundet
0281-75000 vx
monika.bernhardsson@skola.vansbro.se

Ute Stöckmann
Lärarnas Riksförbund
0281-75000 vx
ute.stockmann@skola.vansbro.se