Förskollärare

Förskoleverksamheten i Vansbro kommun består av fem förskolor, Varglyan i Nås, Skogsgläntan i Dala-Järna, Mossebo och Jofsen i centrala Vansbro samt Lillgården och Älvan i Äppelbo. Kommunens mål med förskolan är att den ska var trygg, rolig och lärorik. 

Arbetsplatsen
Förskolan är den första skolformen i det livslånga lärandet för våra barn. Genom vårt aktiva utvecklingsarbete får all personal kontinuerlig kompetensutveckling för att säkra och höja kvaliteten på våra förskolor. Detta för att kunna skapa den bästa och mest attraktiva arbetsmiljön för både våra barn och vuxna som dagligen är i vår förskoleverksamhet. 

Från hösten 2018 ingår vi i samverkan med Högskolan Dalarna som partnerförskola. Det innebär att om du studerar till Förskollärare vid Högskolan Dalarna kan få göra din VFU vid någon av våra förskolor. 

Vansbro kommun med cirka 6 800 invånare är den lilla kommunen med det stora innehållet. Här finns en bred arbetsmarknad, en bra skola, ett stort och varierande föreningsliv. Här finns en närhet och en enkelhet som ger livskvalitet. Vansbro är ett namn som förknippas med Vansbrosimningen och en rad olika kulturarrangemang. 

Arbetsuppgifter
Att arbeta som förskollärare innebär att du får möjlighet att bidra till barnens lärande- och utvecklingsprocess både vad gäller känslor, skapande och rörelse. Du kommer arbeta med barngrupper i åldrarna 1-5 år. I ditt arbete har du ansvar över det pedagogiska arbetet enligt förskolans läroplan. Tillsammans med resten av arbetslaget ska du planera, genomföra, dokumentera och utveckla den pedagogiska verksamheten. 

Som stöd i ditt arbete har du och dina kollegor två resurspersoner, en kvalitetsutvecklare och en specialpedagog, som finns tillgängliga för handledning och vidareutveckling i ert dagliga arbete. 

Vi har ett pågående utvecklingsarbete som alla förskolor är delaktiga i och fokus under 2018 2019 är Nyanländas lärande och implementering av den reviderade läroplanen. Nyanländas lärande är en satsning som leds av Skolverket och som Syftet är att skapa bättre förutsättningar för förskolan att ge nyanlända och flerspråkiga barn en utbildning som är likvärdig och av hög kvalitet. 

Kvalifikationer
För dig är det självklart att leda och motivera andra både barn och vuxna. Självklart delar du med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola, med fokus på barnens utveckling och lärande. Du har en god förmåga att se alla barn och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar. 

För dig är det en självklarhet att ha ett positivt förhållningssätt och att vara en god förebild för barnen. Du har bra samarbetsförmåga, är relationsskapande och kvalitetsmedveten, du är en god ledare med personlig mognad samt att du är flexibel. 

Du har en förskollärarexamen enligt skollagen 
Före anställning ska examensbevis, legitimation och giltigt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister lämnas. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Tidigare erfarenhet krävs. 

Övrigt
Före anställning ska examensbevis, legitimation och giltigt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister lämnas. 

Insända ansökningshandlingar återsändes ej. Ange referenspersoner i ansökan. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen. 

Vansbro kommun erbjuder bland annat sina anställda gratis tillgång till simhall och gym. 

Välkommen med din ansökan!
Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid:
Dagtid. 
Tillträde: 2019-01-01. Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 2
Arbetsgivarens referensnummer: A821721
Sista ansökningsdatum: 2018-11-11
Kontaktpersoner
Ulrika Johansson
Förskolechef
0281-75057
ulrika.johansson@vansbro.se

Marie Wedin 
Förskolechef 
0281-75373
marie.wedin@vansbro.se

Fackliga representanter:
Monika Bernhardsson
Lärarförbundet
0281-75000 vx
monika.bernhardsson@skola.vansbro.se