Upphandlingschef

Vill du arbeta med utveckling och förnyelse inom upphandlingsområdet? Här finns möjligheterna för dig som, tillsammans med våra engagerade upphandlare, vill driva och utveckla vår upphandlingsorganisation. 

Arbetsuppgifter
Vill du arbeta med utveckling och förnyelse inom upphandlingsområdet? Här finns möjligheterna för dig som, tillsammans med våra engagerade upphandlare, vill driva och utveckla vår upphandlingsorganisation. 

Upphandlingsverksamheten ligger organisatoriskt under kansliavdelningen på Klippans kommun och arbetar på uppdrag av Klippans, Perstorps, Bjuvs och Åstorps kommuner samt Söderåsens miljöförbund. Verksamheten är bemannad med en upphandlingsstrateg och två upphandlare. Tjänsten är placerad i Klippan samt vid behov även Åstorp, Bjuv och Perstorp. 

Vi står inför en förändring av upphandlingsenhet. Syftet är att utveckla samverkan mellan kommunerna samt att koppla upphandlingsverksamheten mot en inköpsorganisation. Vi söker nu dig som är genuint intresserad av upphandlingsfrågor och verksamhetsutveckling. Du får alla delar i ett chefs/ledarskap; budget-, verksamhets- och personalansvar för dina medarbetare. Du leder och fördelar arbetet inom enheten och driver även egna upphandlingsprojekt. En viktig uppgift är att driva utveckling av verksamheten; förbättra kommunsamverkan, minska antalet beställare, förbättra inköpskompetensen samt att öka avtalstroheten. Du förväntas ta ett strategiskt helhetsansvar för upphandlingsområdet och få det effektivt, rationellt och välfungerande med målet att ge bästa stöd och service till kunderna och medarbetarna i upphandlingsfrågor. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen från högskole-/universitetsutbildning inom exempelvis juridik eller annan utbildning inom upphandling och inköp som kan bedömas likvärdig. Du ska ha gedigna kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU), dess tillämpning och gällande praxis. Du har omfattande erfarenhet av offentlig upphandling och inköp samt god erfarenhet av att arbeta med upphandlingssystem. Erfarenhet av e-handel är meriterande. 

För att lyckas i rollen som upphandlingschef ska du vara en person med god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt och hög integritet. Du har goda ledaregenskaper, tydlighet i ditt ledarskap och förmåga att skapa förtroende och engagemang i arbetsgruppen. Du har vana vid att driva och utveckla processer samt förmåga att se helheter. Du är lyhörd, skapar lätt goda relationer och nätverk samt har ett professionellt förhållningssätt. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana och mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

Som rekryteringsverktyg använder vi Visma Recruit för att hantera ansökningar samt kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Visma Recruit elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer att grunda sig på de uppgifter du lämnar, det är därför av största vikt att Du är noggrann när du fyller i Din ansökan. Du söker jobbet genom länken i annonsen. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lön
Omfattning/Varaktighet

Heltid,
Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner
Cecilia Christensen , Kanslichef
Telefon 0435-281 03
E-post cecilia.christensen@ klippan.se
Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-280 00

Ansökan
Ange referens: A823541
Sista ansökningsdag: 2018-11-19
Arbetsgivare
Klippans kommun 
Kommunledningsförvaltningen - Kansliavdelning