Controller

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara budget, uppföljning, nyckeltal och analys gentemot verksamheten och i nära samarbete med förvaltningschefen. Du kommer agera som ett naturligt bollplank och stötta cheferna i deras uppdrag att få ut det mesta av tilldelade resurser. 

Arbetsuppgifter
Klippans kommun har ekonomin i fokus och som controller arbetar du aktivt med att stödja chefer i arbetet med att höja vår effektivitet och verka för en god ekonomi. 
Ekonomiavdelningen består av 13 medarbetare som befinner sig i en spännande utvecklingsresa, där nya arbetssätt, metodutveckling, effektivisering av ekonomiprocesser och utveckling av ekonomistödet står på agendan. Vi arbetar teambaserat och har roligt tillsammans. Ekonomiavdelningen driver även implementering av en ny inköpsorganisation i kommunen, vilket man som controller kommer bli en del av. 

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen vara budget, uppföljning, nyckeltal och analys gentemot verksamheten och i nära samarbete med förvaltningschefen. Du kommer agera som ett naturligt bollplank och stötta cheferna i deras uppdrag att få ut det mesta av tilldelade resurser. Du har även ansvar för vissa utredningsuppdrag och övergripande ekonomirutiner. I tjänsten ingår ekonomi samt controlling för ett eller flera verksamhetsområden i kommunen, till en början gentemot socialförvaltningen vilket du kommer att utföra teambaserat tillsammans med en kollega på ekonomiavdelningen. 
Du arbetar med aktiv omvärldsbevakning och utveckling av resursfördelningsmodeller. 
Projektredovisning och arbete med projektansökningar kan förekomma, liksom övriga ekonomiuppgifter. 
Eftersom vi är en samlad ekonomienhet krävs i tjänsten ett stort mått av flexibilitet och ansvarstagande för att säkerställa att enheten är effektiv. 

Kvalifikationer
Du är driven och utvecklingsinriktad vilket betyder att du ständigt utvecklar ditt och vårt arbete. Du har ett intresse för hur verksamhet och ekonomi samspelar för att uppnå goda resultat. Du är strukturerad och analytisk samt trivs med varierande arbetsuppgifter och är proaktiv i ditt sätt att vara. Du har ett strategiskt tänkande, har möjlighet att se såväl helhet som del och har förmåga att anpassa dig till situationen. Du är ansvarstagande och serviceinriktad samt är bra på att kommunicera ekonomi på ett pedagogiskt sätt. Du är duktig på Excel och har ett systemintresse. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och du trivs med utmaningar och att utmana. Vi söker dig med ekonomisk examen från högskola eller universitet eller motsvarande, samt några års erfarenhet som ekonom/controller. Det är en merit om du tidigare arbetat i en kommun gärna gentemot flera olika verksamhetsområden. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Övrigt
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lön
Omfattning/Varaktighet

Heltid,
Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Antal platser: 1

Kontaktpersoner
Magdalena Stajcic , Ekonomichef
Telefon 0435- 280 28
E-post magdalena.stajcic@ klippan.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-280 00


Ansökan
Ange referens: A823790
Sista ansökningsdag: 2018-11-18

Arbetsgivare
Klippans kommun 
Kommunledningsförvaltningen - Ekonomiavdelning