Grundskollärare till särskild undervisningsgrupp på Transtenskolan åk7-9

Arbetet kräver att du snabbt kan ställa om undervisningen utifrån behov och du har förmåga att motivera eleverna. Du samarbetar med flera professioner och anpassar uppgifterna efter elevens förutsättningar. 

Vill du vara med och bygga landets bästa skola?

Hallsbergs kommun gör en omfattande satsning på skolan och söker nu en grundskollärare med bred ämneskompetens till vår särskilda undervisningsgrupp på Transtenskolan.

Transtenskolan har drygt 350 elever från årskurs 7 till årskurs 9. Transtenskolan är belägen i centrala Hallsberg med närhet till en grönskande miljö. Skolans geografiska läge innebär dessutom stora möjligheter för olika former av utomhusaktiviteter för både elever och personal. Med tåg från Örebro tar det endast 15 minuter. Transtenskolan är en skola i förändring, där målet är en skola som utvecklar nyfikna och entusiastiska elever. Vi arbetar aktivt för att skapa en röd tråd genom elevens hela dag, där alla tar ett gemensamt ansvar för skolans miljö och trivsel. 

Vi söker nu en engagerade och entusiasmerad lärare som vill arbeta i vår särskilda undervisningsgrupp. I gruppen är det cirka tio elever med diagnos inom autismspektrum. 

Uppdraget innebär… 
Undervisning både i grupp och individuellt. Arbetet kräver att du snabbt kan ställa om undervisningen utifrån behov och du har förmåga att motivera eleverna. Du samarbetar med flera professioner och anpassar uppgifterna efter elevens förutsättningar. 
Förutom undervisning består arbetet också av att ge stöd till eleven gällande struktur, tydlighet och hjälp med sociala relationer. Genom samtal ger du eleven hållbara strategier.

Arbetet i den särskilda undervisningsgruppen sker genom evidensbaserad kunskap, professionell expertis och erfarenhet samt barnens situation och önskemål. Uppdraget kräver att du har en grundsyn och orubblig tro på barnens förmåga till en positiv utveckling och inlärning. I undervisningen på Transtenskolan har värdegrunden ett givet utrymme och goda relationer är grundläggande för en bra skola. 

Vi söker dig som...
- har eleven i fokus. 
- är legitimerad grundskollärare.
- har kunskap om elever med särskilda behov och har en tro på elevens förmåga till en positiv utveckling och inlärning. 
- en bred metodbank för att lära ut och motivera elever. 
- har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med såväl elever, föräldrar som medarbetare. 

Som person är du stabil, lösningsorienterad och kommunikativ samt har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor på skolan. Vidare är du är drivande, engagerad, tar egna initiativ och vill vara med och utveckla verksamheten. Du har en medveten tanke om tillgänglighet och inkluderande verksamhet. 

Vi erbjuder...
- tillsvidaretjänst med omfattning 100%, tillträde efter överenskommelse.
- konkurrenskraftig lön och individuell löneutveckling.
- goda utvecklingsmöjligheter.
- teknisk utrustning för att kunna utveckla din undervisning.
- ett inspirerande och roligt arbete på en trevlig skola med trevliga kollegor och elever i en fantastisk skolmiljö.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all inblandning av rekryteringsföretag och liknande!
 
Varaktighet/ArbetstidArbetsgivare
Heltid
TillsvidareHallsbergs kommun
 
LönPostadress
Månadslön 
Västra Storgatan 14
69480 HALLSBERG
 
 
Ansökan 
Sista ansökningsdag: 2018-11-04
Ange referens:
Ref nr BIF 188/2018
 
Kontaktpersoner
Rektor Cecilia Lindskog, 0582-685268
Bitr. rektor Daniel Berglund, 0582-685218Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcent Hallsbergs Kommun, 0582-68 50 00