Enhetschef för bostäder med särskild service

Uppdraget som enhetschef innebär att du planerar, utvecklar och följer upp din verksamhet samt ger dina medarbetare stöd i det dagliga arbetet. 
Du har personal-, budget-, och arbetsmiljöansvar samt ansvarar för kvalitet och utvecklingsarbete. 

Arbetsuppgifter
Socialförvaltningen har ca 550 medarbetare och består för närvarande av två avdelningar. 
Inför 2019 kommer en verksamhetsförändring att ske och socialförvaltningen kommer att bestå av tre verksamhetsområden med var sin verksamhetschef. 
Individ-och familjeomsorg samt funktionshinderomsorg 
Hälso-och sjukvård samt socialpsykiatri 
Äldreomsorg 

Du har nu möjlighet att vara med och utveckla vår nya enhet där du kommer att ansvara för fyra bostäder med särskild service. Enhetens uppdrag är att arbeta med den enskilde i centrum för att tillvarata och utveckla de resurser, intressen och förmågor som varje brukare/deltagare har. Arbetet är en viktig del av möjligheten att leva ett liv som andra. 

Uppdraget som enhetschef innebär att du planerar, utvecklar och följer upp din verksamhet samt ger dina medarbetare stöd i det dagliga arbetet. 
Du har personal-, budget-, och arbetsmiljöansvar samt ansvarar för kvalitet och utvecklingsarbete. 

Uppdraget innebär också att du utifrån styrdokument och ekonomiska förutsättningar, formulerar och omsätter visioner och mål i din verksamhet. 

Som enhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Tillsammans med enhetschefskollegor har ni ett gemensamt ansvar för helheten. Du kommer att ingå i en förvaltningsövergripande funktion "Chef i beredskap". 

I rollen ingår nära samarbete med företrädare, brukare och anhöriga. 


Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom området eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig för tjänsten. Erfarenhet av ledarskap liksom erfarenhet inom funktionshinderområdet är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap om budgetarbete, socialtjänstprocessen och erfarenhet av att arbeta i politiskt styrd organisation. 
Du ska vara utvecklingsinriktad med en förmåga att anpassa verksamheten efter gällande lagstiftning och givna ekonomiska ramar. 
Du är som person drivande och målinriktad. Du arbetar strategiskt och med ett helhetsperspektiv. Du är lyhörd och engagerad i ditt arbete. Du tänker nytt, vågar stå för fattade beslut och kan på ett tydligt sätt göra dem begripliga för medarbetaren. Genom att tydligt kommunicera uppdrag och mål, skapar du engagemang i det som ska göras. 

Körkort är ett krav. 

Övrigt
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lön
Månadslön,
Omfattning/Varaktighet
Heltid, Anställning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2019-01-01

Kontaktpersoner
Susanne Aronsson , Avdelningschef
Telefon 0435-28254
E-post susanne.aronsson@ klippan.se


Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000


Ansökan
Ange referens: A821484
Sista ansökningsdag: 2018-11-16
Arbetsgivare
Klippans kommun 
Socialförvaltningen - Avdelningen för IFO/Funktionshinderomsorg