Resurslärare till årskurs 2

 I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör.

I skärgårdsstaden Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen som ligger strategiskt i östra Sörmland, har 12 000 invånare och ett rikt kultur- och föreningsliv. Till Nyköping är det cirka tio minuters bilväg och till Stockholm tar det cirka en timme.
Som anställd får du ett nära ledar- och medarbetarskap, bidrag till friskvård och möjlighet att påverka dina arbetstider. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete och möjlighet att vara med och bidra till att vår kommun växer och utvecklas. Vi är även stolta över att ha placerat oss på Karriärföretagens topp 50 över mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor i Sverige 2016. I Oxelösund kan alla växa!
Utbildningsförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Oxelösunds elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Som medarbetare hos oss är du med och gör skillnad för våra elever, tillsammans bidrar vi till att varje elev utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar och intressen.
Ramdalsskolan är en F-5 skola med ca 300 elever och ca 50 medarbetare i Oxelösunds kommun. Skolan är belägen vid fin natur som möjliggör härlig utevistelse för eleverna samt i anslutning till badhus och stor idrottshall. Skolan präglas av ett starkt samarbete mellan pedagoger, skolledning och vårdnadshavare för att på bästa sätt möta våra elever och ge dem en bra och trygg grund för lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Som lärare bedriver du en kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev. I ditt uppdrag ingår bland annat att planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete och samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal. Som resurslärare i årkurs 2 är du den fjärde pedagogen för 3 klasser. Du leder undervisning i alla grupper och tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar för att skapa kvalitativ undervisning för alla elever.
KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad lärare med behörighet i att undervisa i årskurs 1-3. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som lärare eller annat pedagogiskt arbete. Vi ser även positivt på om du har erfarenhet av elever med särskilda behov. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer. Du är lösningsfokuserad och har en positiv inställning till skolutveckling. Du delar vår uppfattning om att vi som skola är till för eleven och att det innebär att vi måste anpassa oss efter varje enskild elevs förutsättningar, intressen och behov. Du ser det positiva i varje enskild individ och är övertygad om att alla har möjlighet att lära sig och att ditt bemötande som lärare är en av de viktigaste faktorerna till elevernas framgång.
ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal eller att förutsättningarna för rekryteringen ändras. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.
Då Oxelösunds kommun ingår i finskt förvaltningsområde, ser vi gärna sökande med kunskaper i finska. Andra språkkunskaper utöver svenska och engelska ses också som positivt. Oxelösunds kommun gör inför varje rekrytering ett aktivt val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd. Vi kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd
.
Arbetslivserfarenhet
Ingen arbetslivserfarenhet krävs
Om lön
Enligt avtal.
Om anställningsvillkor
Heltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: Tillträde: 2019-01-01 eller enligt överenskommelse. Ferietjänst., upphör: 2019-12-31 .

Kontaktinformation
Kontaktpersoner
Jan Thorell, Rektor, Telefonnummer: 0155-386 10
Fackliga kontaktpersoner
Ingela Alsterberg Matsson, Telefonnummer: 0155-381 96
Företagets adress
61381 Oxelösund
Postadress
Oxelösunds kommun, Utbildningsförvaltningen
Oxelösunds kommun
61381 Oxelösund

Sök jobbet senast 11 november 2018
Ange referens 
A821461 - 2018.