Personlig assistent, vikariat

Personlig assistans är en insats enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS). Målgruppen är personer med stora, omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar.

I skärgårdsstaden Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen som ligger strategiskt i östra Sörmland, har 12 000 invånare och ett rikt kultur- och föreningsliv. Till Nyköping är det cirka tio minuters bilväg och till Stockholm tar det cirka en timme.
Som anställd får du ett nära ledar- och medarbetarskap, bidrag till friskvård och möjlighet att påverka dina arbetstider. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete och möjlighet att vara med och bidra till att vår kommun växer och utvecklas. Vi är även stolta över att ha placerat oss på Karriärföretagens topp 50 över mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor i Sverige 2016.

ARBETSUPPGIFTER
Personlig assistans är en insats enligt Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade (LSS). Målgruppen är personer med stora, omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar. Som personlig assistent ger du brukaren möjlighet att leva ett liv som alla andra. Med ditt stöd får brukaren förutsättningar till en assistans som stärker självständighet och delaktighet. I arbetsuppgifterna ingår såväl personlig omvårdnad, hushållsarbete, ledsagning som fritidsaktiviteter. Arbetet utgår från personens hem, men gäller även ledsagning och stöd på olika platser i samhället.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har slutförd utbildning från omvårdnadsprogrammet, gymnasiets barn- och fritidsprogram eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Du bör ha kunskap och erfarenhet av arbete med människor med förvärvad hjärnskada, psykisk ohälsa och missbruk. Kunskaper om tydliggörandeande pedagogik och lågaffektivt bemötande liksom metoder som ESL och MI är meriterande. Ditt bemötande ska ge brukaren stöd och struktur i vardagen för att bidra till trygghet och kontroll över livssituationen. Du ska ha ett genuint intresse för andra människor och vara mån om att arbeta stödjande och inte styrande. Du ska ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp samt under stressiga förhållanden och kunna fatta självständiga beslut. Ett gott bemötande är avgörande för att kunna ge det rätta stödet till brukaren. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I tjänsten ingår jourtjänstgöring på natten. Du får inte ha allergier mot katt.
ÖVRIGT
Arbetspassen är långa och uppdraget går utmärkt att kombinera med annan verksamhet som studier eller annat arbete. Rekrytering sker fortlöpande under ansökningsperioden. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal eller att förutsättningarna för rekryteringen ändras.
Oxelösunds kommun gör inför varje rekrytering ett aktivt val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd. Vi kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd.

Arbetslivserfarenhet
 Personlig assistent: erfarenhet efterfrågas
Om lön
Enligt avtal.
Om anställningsvillkor
Deltid. Tidsbegränsad anställning, tillträde: Vikariat till och med 31 augusti 2019. Tillträde: enligt överenskommelse. Omfattning: cirka 65% .

Kontaktinformation
Kontaktpersoner
Margita Holmström, Enhetschef Funktionsstöd, Telefonnummer: 0155-38410
Fackliga kontaktpersoner
når du via Kommuncenter, telefon 0155-380 00.
Företagets adress
Höjsgatan 26 61381 Oxelösund
Postadress
Oxelösunds kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen
Kommunhuset
61381 Oxelösund

Sök jobbet senast 14 november 2018
Ange referens 
A820828 - 2018.