Fysioterapeut

Som fysioterapeut i Skurups kommun erbjuder vi dig ett stimulerande arbete med kompetenta och roliga kollegor med varierande arbetsuppgifter och med hela Skurups kommun som arbetsfält både i ordinärt och särskilt boende. 

Som fysioterapeut ansvarar du för bedömning, träning och behandling utifrån fysioterapeutens kompetensområde, bedömning av hjälpmedelsbehov samt förskrivning och uppföljning av hjälpmedel.

Om arbetsplatsen
Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. Kommunen sträcker sig från Abbekås vid kusten i söder till Romeleåsen i norr. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd. 

Individ och omsorgsförvaltningen bedriver vård och omsorg för äldre och funktionshindrade inom Skurups Kommun. Vi bedriver kvalificerad vård och omsorg i särskilda boenden och inom hemtjänst, hemsjukvården är sedan våren 2010 organiserad inom verksamheten för Bemötande-Rehabilitering-Omvårdnad (B.R.O). 

Alla professioner inom B.R.O.-verksamheten är samlade under samma tak. Denna satsning har som fokus att ha den samlade kompetensen av fysioterapeuter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, demensteam samt fixartjänsten. Närheten till varandra och bredden och djupet på all denna kompetens skapar möjlighet till bästa förutsättningar på kvalitet och service gentemot våra vårdtagare. 

Arbetsuppgifter
Som fysioterapeut i Skurups kommun erbjuder vi dig ett stimulerande arbete med kompetenta och roliga kollegor med varierande arbetsuppgifter och med hela Skurups kommun som arbetsfält både i ordinärt och särskilt boende. 

Som fysioterapeut ansvarar du för bedömning, träning och behandling utifrån fysioterapeutens kompetensområde, bedömning av hjälpmedelsbehov samt förskrivning och uppföljning av hjälpmedel. En stor del av det dagliga arbetet är att handleda och informera patienten, anhöriga och personal, vara en resurs i det rehabiliterande förhållningssättet samt delta i utvecklingen av olika rehabiliteringsarbeten inom kommunens verksamheter. 

Kvalifikationer
Våra förväntningar på dig som söker är att du är positiv och framåtsträvande, du har ett genuint intresse och engagemang att arbeta med människor, du gillar och stimuleras av utmaningar. En viktig förutsättning för att du ska trivas på vår arbetsplats är ett gott och nära samarbete med chefer och kollegor och att du själv är aktiv och verkar för att detta ska uppnås. Som person är du stresstålig, flexibel, ansvarstagande och att arbeta lösningsfokuserat är en självklarhet för dig. 

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och har vana vid att arbeta självständigt samt tycker om att arbeta med rehabilitering av äldre. Då en stor del av arbetet innebär att ge instruktioner och handledning till såväl vårdpersonal som enskilda medborgare, så kommer vi att lägga stor vikt vid pedagogiskt kunnande samt förmåga att samarbeta. 
Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. B.R.O. Verksamheten eftersträvar mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. 

Körkort krävs. 

Ingen erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-01-02
eller enligt överenskommelse

Ansök senast: 2018-11-30
Referensnummer: A821176

Kontakt
Kontaktperson
Birgitta Hansson, Hemsjukvårdschef
0411-536380

AnneCharlotte Törnblom, Bitr hemsjukvårdschef 
0411-536387

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel. 
0411-536000

Övrigt
Tjänsten tillsätts utifrån att erforderliga beslut fattas. 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.