Biståndshandläggare

Social- och arbetsmarknadsförvaltningen i Hallsbergs kommun står inför nya och spännande utmaningar. Tillsammans arbetar vi för att uppnå en effektivare och bättre socialtjänst! 

Våra resurser måste användas på bästa möjliga sätt, framför allt för att våra brukare skall få så bra insatser som möjligt. En del i det utvecklingsarbetet är att vi nu utökar personaltätheten och anställer ytterligare en biståndshandläggare. 

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.


Social- och arbetsmarknadsförvaltningen i Hallsbergs kommun står inför nya och spännande utmaningar. Tillsammans arbetar vi för att uppnå en effektivare och bättre socialtjänst! 
Våra resurser måste användas på bästa möjliga sätt, framför allt för att våra brukare skall få så bra insatser som möjligt. En del i det utvecklingsarbetet är att vi nu utökar personaltätheten och anställer ytterligare en biståndshandläggare. 
Social- och arbetsmarknadsförvaltningens IFO-område är uppdelad i två enheter, Barn- och familjeenheten och Vuxenenheten. Grupperna leds av enhetschefer. Vuxenenheten utreder och beslutar om insatser enligt SoL LSS och LVM. I Vuxenenheten ingår utöver myndighetsutövning Öppenvården Stegen som erbjuder vård för missbrukare enligt 12-stegsmodellen.

Förvaltningens biståndshandläggning gällande socialpsykiatri, äldreomsorg samt LSS barn/vuxna ingår i Vuxenenheten. Inom enheten hanteras såväl myndighetsbeslut som verkställighetsfrågor.
Vi söker dig som har ett särskilt intresse för att arbeta med myndighetsutövning inom LSS och SoL. Är du dessutom lyhörd, flexibel och bra på att samarbeta kan det var just dig som vi söker!

Arbetsuppgifter
I rollen som biståndshandläggare gör du kvalificerade utredningar, fattar beslut och följer upp insatser enligt SoL och LSS samt verkställer vissa beslut. 

Du kommer att vara en del av en grupp av biståndshandläggare som ser bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet som grundpelare i utredningsarbetet. Som biståndshandläggare är det viktigt att arbeta med en helhetssyn med brukaren i fokus. Du arbetar självständigt men också i nära samarbete med kollegor, chef och andra professioner. Dokumentation sker i verksamhetssystemet LifeCare handläggare och ProCapita.

Kompetens
Vi söker en biståndshandläggare som vill bidra med sin kompetens och med fördel har erfarenhet av arbete inom biståndshandläggning SoL och LSS. Du är utbildad socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du ska ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer med såväl medarbetare som samarbetspartners. Vi söker dig som är positiv, flexibel, engagerad och lösningsfokuserad och som vill vara delaktig i vårt utvecklingsarbete kring kvalitet och metod. Du är prestigelös i samarbetet med medarbetare och har ett professionellt förhållningssätt med respekt och empati för de människor vi möter i vårt arbete. Du ska i din yrkesroll kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. 

Meriterande
- Kunskaper om våra verksamhetssystem Procapita och Life Care
- Goda kunskaper om lagstiftning inom LSS och SoL
- Erfarenhet inom biståndshandläggning

Att ha kompetenta biståndshandläggare är viktigt för oss, därför erbjuder vi dig:
Individuell lönesättning samt goda möjligheter till bra löneutveckling enligt uppsatta lönekriterier
Möjlighet att semesterväxla
Vara med och påverka verksamhetsfrågor
En god arbetsmiljö, såväl när det gäller teknik som personligt stöd
Möjlighet att leasa bil eller cykel
Friskvårdsbidrag
Handledning


B-körkort är ett krav.
Vid anställning kommer utdrag ur belastningsregistret begäras in
Vi värdesätter en god gruppdynamik och därmed lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekryteringsarbetet påbörjas omgående och pågår löpande under ansökningstiden och därför rekommenderar vi dig att söka så snart som möjligt.
Vi hoppas att du vill bli en del av vår organisation! Välkommen med din ansökan.

Vi gör aktiva val avseende rekryteringsstöd och exponering inför varje rekrytering varför vi undanber oss direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
 
 
Varaktighet/ArbetstidArbetsgivare

Heltid
TillsvidareHallsbergs kommun
 
LönPostadress
Månadslön 
Västra Storgatan 14
69480 HALLSBERG
 
 
Ansökan 
Sista ansökningsdag: 2018-10-22
Ange referens: Ref nr SAF 170/2018
 
Kontaktpersoner
Enhetschef vuxenenheten IFO Sandra Leontiou, 0582-685461
Fackliga kontaktpersoner
- Vision Malin Tengelin, 070-218 27 56