Bibliotekarie med inriktning skola

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten på våra skolbibliotek, främst inriktat på högstadiet. I kommunen finns sju grundskolor, varav två har högstadium.

Du kommer att vara anställd på folkbiblioteket och ingå i arbetslag både där samt i skolan. Hallsbergs bibliotek har idag en samordnande skolbibliotekarie samt ytterligare tre medarbetare som arbetar del av tjänst på skolbibliotek. 

Hallsbergs kommun gör en omfattande satsning på skolan och söker nu en engagerad skolbibliotekarie som tillsammans med oss vill fortsätta arbetet med att skapa skolbibliotek som spelar en aktiv roll för elevernas måluppfyllelse. Vi ska ta ytterligare steg i arbetet för att integrera skolbiblioteken som en del i undervisningen.

I Hallsberg är folkbiblioteket delaktigt i skolbiblioteksarbetet och sköter medieförsörjning och bemanning av grundskolornas bibliotek. 

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten på våra skolbibliotek, främst inriktat på högstadiet. I kommunen finns sju grundskolor, varav två har högstadium.

Du kommer att vara anställd på folkbiblioteket och ingå i arbetslag både där samt i skolan. Hallsbergs bibliotek har idag en samordnande skolbibliotekarie samt ytterligare tre medarbetare som arbetar del av tjänst på skolbibliotek. 

Du kommer att ansvara för biblioteksverksamheten på Transtenskolan. Skolan har drygt 350 elever och är belägen i centrala Hallsberg. Viss tjänstgöring kommer att ske på Folkasboskolan i Pålsboda. 
Du kommer att driva ett utvecklingsarbete för att på olika sätt integrera skolbibliotek i undervisningen. I tjänsten ingår att aktivt samverka med lärarna för att stärka elevernas läsning och digitala kompetens.
Du samarbetar även med övrig skolbibliotekspersonal för att utveckla metoder och arbetssätt. 

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning som bedöms som likvärdig. Har ett stort intresse av att möta människor och har förmåga att skapa goda relationer. Är speciellt intresserad av att arbeta med ungdomar. Har gärna erfarenhet från arbete med barn och unga och då helst från skolbibliotek eller undervisning. Du ska även ha god digital kompetens. Du är intresserad av pedagogik, medie- och informations-kompetens (MIK) och att arbeta läsfrämjande samt att delta i utvecklingsarbete inom dessa områden. Du är utvecklingsinriktad och självgående samt har god kontakt- och samarbetsförmåga. Du har ett positivt förhållningssätt till alla du möter i ditt arbete. Du är lösningsfokuserad och vågar tänka nytt och pröva nya aktiviteter, som du följer upp för att nå önskat resultat. Har lätt för att kommunicera och kan uttrycka dig på ett tydligt och korrekt sätt i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Vi gör aktiva val avseende rekryteringsstöd och exponering inför varje rekrytering varför vi undanber oss direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

 
Varaktighet/ArbetstidArbetsgivare
Heltid
Tillsvidare
Hallsbergs kommun
 
Lön

Månadslön 

Ansökan 
Sista ansökningsdag: 2018-10-14
Ange referens: Ref nr BIF 164/2018
 
Kontaktpersoner

Bibliotekschef Anne-Marie Alzén, 0582-685370
Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcent Hallsbergs Kommun, 0582-68 50 00