Dolda jobb - vad är det egentligen? 

Många pratar om den dolda arbetsmarknaden. Men vad är egentligen dolda jobb? Var finns dem? Hur söker man ett dolt jobb? 

Etiketter: dolda jobb

Ditt nätverk är större än du tror. Alla har ett nätverk. Många jobb annonseras aldrig ut. Scanna av ditt eget nätverk, du kanske inte behöver svara på en enda annons! Eller ta hjälp av en jobbcoach med bra nätverk.
Det finns massor av lediga jobb därute som aldrig annonseras ut. Många arbetsgivare vill inte annonsera – för de har så mycket att göra att de inte hinner ta hand om alla svar som kommer in. Ring runt till de företag du gärna vill jobba på. Be att få prata med den som är högst ansvarig och hör om de behöver folk.
Läs i tidningen; vilka företag går det bra för på din ort? Det är stor chans att de behöver folk också.
Kanske dags att göra ett karriärbyte? En del har aldrig tänk på att de kan jobba med sin hobby. Är du truckförare och vansinnigt intresserad av trädgård? Eller bilar? Du kanske ska fråga om de behöver folk nästa gång du handlar på din Blomsterlandet eller Biltema, framförallt om du är tjenis med personalen?